frotka1594 Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Witam.Planuje tuning mojego PJ4A1 od Taiwangun.mam do wydania ok 500-600zł.Moc która mnie interesuje to w granicach 550fps.Co włożyć aby tyle było.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 Poszukaj informacji na własną rękę lub podepnij się do istniejącego już tematu o tej replice, zamiast zakładać nowy i bałaganić. Licz się z możliwością wystąpienia częstych pęknięć szkieletu gearboxa. Ewentualnie wstaw porządny szkielet GB, ale w tym momencie zostanie Ci niewiele pieniędzy na pozostałe rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Jak wyżej. Jeśli kupiłeś emke z taiwangun, to radzę Ci sprawdzić, czy szkielet już Ci nie pękł. Prawda jest taka, że Krakmani pieprzą sprawę tuningując repliki przed sprzedażą. DO sklepu emka wchodzi z 350 fps, wychodzi 420-450. Wymieniają części, ale zapominają wymienić najważniejszą część. Praktycznie każdy upgrade powinien zaczynać się od kupna wzmocnionego szkieletu z łożyskami przynajmniej 8mm. Polecam Ci Systeme lub ICS, sprawują się doskonale. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 (edited) Szkielety systemy do najlepszych nie należą. Pozatym tunning z M120 nie wymaga wymiany szkieletu (w chinolach). Edited January 5, 2012 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Ja nie ryzykuję. Jeśli chcę zwiększyć moc, inwestuję w dobry szkielet. A taka poza tym, po czym twierdzisz, że nie wymaga wymiany? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Bo większość chińczyków ma coś w rodzaju M120 w stocku. SPR P&J kolegi działa już chyba trzeci rok bez pęknięcia. Moje M16 działało, dopóki nie używałem 10,8v w zimę. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Od trzech lat w użyciu SPR na sprężynie SP130 Guardera. Przebieg w granicach 25-30 tysięcy. Głównie SEMI, choć jak trzeba, to i serią po krzakach się przeciągnie. Zimy spędza w domu. Quote Link to post Share on other sites
Jumbokoks Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 witam podepnę się do tematu własnie mam PJ M4A1 mam ja 4 miesiące i zostało mi 8 miesięcy gwarancji pękł mi gearbox i chciałem wiedzieć czy opłaca się wysłać to na gwarancje czy wiadomo ze odeślą mi go z powrotem ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Prawdopodobnie odeślą Ci go z powrotem. Przed wysyłką zdecydowanie polecałbym kontakt telefoniczny. Gdzieś na forum ludzie mówili, że gwarancja (która nie obejmuje takich uszkodzeń) to jedno, a reklamacja, to co innego. Ale nie zagłębiałem się w temat dokładnie więc nie sugeruj się do końca moimi słowami. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Upgrade i tuning" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Upgrade i tuning -> AEG/EAG I i II klasa, gazowe, sprężynowe". Quote Link to post Share on other sites
Suchy20Mech Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 witam podepnę się do tematu własnie mam PJ M4A1 mam ja 4 miesiące i zostało mi 8 miesięcy gwarancji pękł mi gearbox i chciałem wiedzieć czy opłaca się wysłać to na gwarancje czy wiadomo ze odeślą mi go z powrotem ? W moim pj4 ris od krakmanów poszedł szkielet. Wysłałem w poniedziałek (16.01.br) a jutro już u mnie będzie, gwarancja rozpatrzona pozytywnie :))( Opłaca ci się wysyłać tylko pamiętaj o Historii jaką będziesz wpisywał w formularzu zgłoszeniowym :icon_biggrin: (w mojej emca padł po 2-3 dniach :D. Może i przez 10.8v ale w gwarancji nie jest zabronione używanie tego do m4) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts