Felipe7 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 (edited) Witam, Otóż mam pytanie w jaki sposób "uszlachetnić" dźwięk repliki G&P m4 rasII, jak pozbyć się odgłosu wiertarki ? Proszę o listę części, skuteczne metody. Dodam iż replika to full stock. Edited December 29, 2011 by Filip2142 Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 proponuje zacząć od podkładkowania zębatek. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Witam, Otóż mam pytanie w jaki sposób "uszlachetnić" dźwięk repliki G&P m4 rasII, jak pozbyć się odgłosu wiertarki ? Proszę o listę części, skuteczne metody. Dodam iż replika to full stock. - silnik na magnesach neodymowych - sprężyna 120 - mocny akumulator np. 11,1v -dobre wypodkładkowanie i smarowanie Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 I łożyska kulkowe. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Filip idź w stronę części które poprawią kulturę pracy np łożyska kulowe,zestaw wyciszonych głowic lub bore-up,podkłądkowanie.Ja zainwestowałbym w jakiś tłumik dźwięku ,niektóre z nich dają fajny efekt. Perski wstawienie lipola jeszcze bardziej nasili dźwięk wiertarki. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted December 29, 2011 Report Share Posted December 29, 2011 Ryba - mocny lipol niekoniecznie nasili wiertarkę. Tak było przynajmniej u mnie, zwiększył się rof, wszystko pracowało szybciej i pisk silnika przemienił się w szum. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 No tak tylko wydaje mi się że czy to dźwięk "wiertarki" czy "szum" to można powiedzieć jedna chwała. Quote Link to post Share on other sites
Felipe7 Posted December 30, 2011 Author Report Share Posted December 30, 2011 Chodzi o coś takiego jak to z 4:16 min. Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Takiego efektu raczej nie osiągniesz, ponieważ gość z filmiku ma EBB, który w dużej mierze daje taki dźwięk. Pomimo tego zastosuj te części, jakie w tym temacie już padały, daj do dobrego serwisanta na poskładanie i dźwięk będzie od razu przyjemniejszy. Ew. zostaje Ci jeszcze dorobienie BB, aczkolwiek ten znowu obciąża gb. Quote Link to post Share on other sites
Kakaroth Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Dodatkowo nie tylko EBB a jeszcze Tokyo Marui Next Gen m4 - klasa sama w sobie jeśli chodzi o pracę mechanizmu i kulturę ogólną. Do takiego poziomu nie dojdziesz. Możesz jeszcze spróbować wciskać maty bitumiczne jak najcieńsze. Idzie je upchnąć między dolną część GB a body. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts