joemonster Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Czy dało by się przerobic okablowanie wychodzące z chwytu przedniego do kolby? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Ależ oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
joemonster Posted January 5, 2012 Author Report Share Posted January 5, 2012 W jaki sposób? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Najlepiej jest wymienic całe okablowanie na nowe. Możesz wtedy dać długości kabli jakie ci pasują. Oczywiście jak montować to tylko na przewodach silikonowych. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Idź do sklepy w którym kupisz kabelki głośnikowe, będą one zarazem niskooporowe. Do tego będzie Ci potrzebna kostka stykowa oraz wtyki :) Jak wiesz, że sam tego nie zrobisz to daj komuś kto się w tym połapie. Mowa tu o rozbieraniu GB, bo chcąc nie chcąc i tak musisz go rozebrać. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Idź do sklepy w którym kupisz kabelki głośnikowe, będą one zarazem niskooporowe. Do tego będzie Ci potrzebna kostka stykowa oraz wtyki :) Jak wiesz, że sam tego nie zrobisz to daj komuś kto się w tym połapie. Mowa tu o rozbieraniu GB, bo chcąc nie chcąc i tak musisz go rozebrać. Kolejny "serwisant" polecający przewody głośnikowe, jak się nie znasz to nie doradzaj. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Kolejny "serwisant" polecający przewody głośnikowe, jak się nie znasz to nie doradzaj. Ja używam i nie narzekam. Oczywiście zależy jakiej grubości je weźmie. Także weź Ty mu coś doradź, bo jak na razie to nic mądrego tu nie napisałeś ... tylko mnie pouczyłeś :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Ja puściłem okablowanie z chwytu przedniego do kolby bez otwierania gb, bez zmieniania kostki stykowej itp. Bez lutowania nawet. Po prostu były na tyle długie, że dosięgnęły. :P Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 @Tomek_GGRS A po raz, który można pisać to samo ? Seger zresztą już podał rozwiązanie, ja natomiast zwróciłem uwagę że wprowadzasz ludzi w błąd. Obejdzie się również bez nowej kostki stykowej, gdyż wystarczy tylko przylutować przewody do starej. A i tak na sam koniec, przewody głośnikowe nie są niskooporowe, bo nie ma czegoś takiego jak przewody niskooporowe, to tylko wymysł marketingowo-airsoftowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts