Perski102 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Witam , mam dziwny problem z cm048m , a konkretnie - replika nie strzela kiedy nacistam na spust , na semi jak i auto ( słychac tylko bardzo cichy zgrzyt ) . Replika strzela dopiero po tym , jak z trybu semi , przestawię na auto , i znowu na semi - wtedy strzeli jeden strzał . To działa jak "przeładowanie selektorem" :zastanawia: Żeby dalej strzelac muszę powtarzac czynnośc - o co chodzi ? Dodam że testowałem na każdej batce - jest to samo . A silnik to element torqe up . Edited January 7, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Rozbierz i zobacz, albo odeślij na gwarancję Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 A może to kostka stykowa ? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Może sprężynka spadła z kostki stykowej ? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Przesuwanie listwą selektora mogło by cofać tą część w styku? Spust normalnie się cofa? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Narazie zrobiłem tak : - rozkręciłem gearbox ( WIEKOPOMNA CHWILA ) -doszczelniłem układ tłok-cylinder itp. - spojrzałem na kostkę stykową - szok - cała usyfiona . Nie wiem czy to był smar czy sadza . - założyłem kostkę stykową od ak47 JG - jest ona nieco grubsza i ciut dłuższa . -złożyłem gearbox do kupy - przy okazji zdjąłem sprężyne "no name " niby 140 , i założyłem 140 guardera która obecnie siedziała w M60 ( uporac się ze sprężyną - WIEKOPOMNA CHWILA ) ps. podkładki zostawiłem tak, jak były na początku . Za chwile się okaże , czy zadziała .... @UP : spust normalnie się cofał EDIT : DZIAŁA !!!!!!!!! Edited January 7, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Możliwe ,że nie strzelał bo kostka była usyfiona. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Albo po prostu zacinka się zdarzyła... Wystarczyło silnik odkręcić i nim zakręcić. Wsadzić z powrotem i było by git. Aby uniknąć takich suprajsów w przyszłości trzeba wstawić jakąś firmową sprężynę i kupić porządniejszą batkę. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Albo po prostu zacinka się zdarzyła... Wystarczyło silnik odkręcić i nim zakręcić. Wsadzić z powrotem i było by git. Aby uniknąć takich suprajsów w przyszłości trzeba wstawić jakąś firmową sprężynę i kupić porządniejszą batkę. Zacinka ? Porządniejsza batka ? :hahaha: batka 9,6 1200mAh naładowana mikroprocesorówką ( dla pewności sprawdzałem też 10,8v 1500mAh firefox ) . silnik o dużej mocy- ELEMENT TORQE UP , o którym to serwis powiedział że " się spalił " - o dziwo działa ( dla pewności sprawdzałem ten JG co mi serwis zamontował - też nie dawał rady ) ps. prosiłbym bardzo dobrze "wczytac" się w opis usterki :wink: ( "przeładowanie" selektorem = strzał ) Ale co tam - ważne że działa jak nowy :wink: - dzięki mnie , sam sobie poradziłem :cool: Edited January 7, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts