Slingy Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 (edited) Witam , mam eMkę PJ'a ,której bateria znajduje się we froncie repliki. Podczas jej rozkładania jedyne co blokuje końcowe rozsunięcie się obydwu części jest styk typu Deans . Jedyny sposób jaki odkryłem jest jego odlutowanie i ponowne przylutowanie ,jednak ten sposób odpada z oczywistych względów. Do czasu kiedy nie rozwiążę tego problemu , nie będę mógł nic zrobić we wnętrzu karabinku. Edited January 8, 2012 by Slingy Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 To ja może tak: Mam pojazd osobowy zasilany olejem napędowym który obecnie jest droższy od benzyny. Do puki nie wymyśle jak zmniejszyć koszta użytkowania nie będę go użytkował. Czy Ty czytasz co piszesz :zastanawia: A domyślając się o co Ci chodzi to proponuje kupić zestaw dwóch złączek typu banan i zrobić połączenia na kablach wychodzących z body na przód abyś przy kolejnym rozbieraniu nie musiał używać lutownicy. Link to post Share on other sites
Slingy Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Faktycznie ,trochę chaotycznie. Gwoli ścisłości , pisze się dopóki ,a nie do puki. I sprecyzuj rozwiązanie. Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 (edited) Oj i ja dałem plamę z pisowni. :dry: Do każdego kabla trzeba przylutować taki zestaw KLIK na to koszulka termokurczliwa i nacinasz w miejscu jak są połączone. Jak je połączysz to będziesz wiedział gdzie naciąć koszulkę. Edited January 8, 2012 by Snipernr1 Link to post Share on other sites
Przypadek Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Slingy- wyraźniej napisać się tego nie da. Snajper przedstawił Ci max proste rozwiązanie które wymaga odrobimy pomyślunku z Twojej strony. A poza tym na pewno dobrze tam patrzysz? Bo coś mi się nie chce wierzyć zebyś nie miał dzielonych kabli w emce- tym bardziej masz batkę z przodu. Chyba że okablowanie było zmieniane. A i ta koniec moja mała rada. Jeśli nie potrafisz zrozumieć tak prostego i oczywistego opisu to lepiej nie zabieraj się za grzebanie w środku, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Link to post Share on other sites
Slingy Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 (edited) Oj i ja dałem plamę z pisowni. :dry: Do każdego kabla trzeba przylutować taki zestaw KLIK na to koszulka termokurczliwa i nacinasz w miejscu jak są połączone. Jak je połączysz to będziesz wiedział gdzie naciąć koszulkę. Dzięki ,już wszystko jasne. Slingy- wyraźniej napisać się tego nie da. Snajper przedstawił Ci max proste rozwiązanie które wymaga odrobimy pomyślunku z Twojej strony. A poza tym na pewno dobrze tam patrzysz? Bo coś mi się nie chce wierzyć zebyś nie miał dzielonych kabli w emce- tym bardziej masz batkę z przodu. Chyba że okablowanie było zmieniane. A i ta koniec moja mała rada. Jeśli nie potrafisz zrozumieć tak prostego i oczywistego opisu to lepiej nie zabieraj się za grzebanie w środku, bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Jak widać dało się napisać jaśniej. Tak, okablowanie było zmieniane . Swoje rady możesz zachować dla siebie , bo po pierwsze nic nie wnoszą do tematu ,a po drugie o żadną nie prosiłem( no może za wyjątkiem tej związanej z tematem ;) ). Temat do zamknięcia. Edited January 8, 2012 by Slingy Link to post Share on other sites
Recommended Posts