alex90023 Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Witam jako, ze strzelam bardzo czesto rekracyjnie w pomieszczeniu do celu w postaci blachy, dlatego chcialem sie dowiedziec co najlepiej oddaje dzwiek trafienia jak wiadomo asg nie dysponuje duza energia a wiekszosc blach nie wydaje glosnego dzwieku wiem, ze to troche dziwne ale uwielbiam slyszec BANG ! Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Bardzo cienka blacha uderzona metalową/szklaną kulką. Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Ciekawy dźwięk rykoszetu też powstaje po strzale w beton pod ostrym kątem, czy jakiś inny materiał, który odbije kulkę. Nie ma znaczenia czy szklanymi czy kompozytowymi kulkami. Nie spodziewaj się jednak cudów. Miłego eksperymentowania ;) Link to post Share on other sites
alex90023 Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 (edited) najlepiej tak jak pan Hickok na filmie Cienka metalowa blacha uderzona metalowa/szklana kulka zostaje przebita nie przyjmujac calej energii Edited January 11, 2012 by alex90023 Link to post Share on other sites
Okruch Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Ja strzelam do blaszek Inpost-u - tych, które "dociążają" przesyłki ;) Wywierciłem dziurki i wieszam je np. na gałęziach lub specjalnej tyczce. Dźwięk jest bardzo przyjemny ;) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Cienka metalowa blacha uderzona metalowa/szklana kulka zostaje przebita nie przyjmujac calej energii Jeśli się strzela do folii aluminiowej... :P Link to post Share on other sites
Recommended Posts