Lagodkin Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Witam Problem polega na tym ,że kolcek po naciśnieciu spustu oddaje jeden strzał i wywala cały gaz. Zawór magazynka sprawny odcina gaz bez problemu. Podejrzenie padło na zbijak. Ktoś może spotkał się z czymś takim i wie jak doprowadzić to do stanu używalności lub która część ewenutualnie może być uszkodzona. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Witam Problem polega na tym ,że kolcek po naciśnieciu spustu oddaje jeden strzał i wywala cały gaz. Zawór magazynka sprawny odcina gaz bez problemu. Podejrzenie padło na zbijak. Ktoś może spotkał się z czymś takim i wie jak doprowadzić to do stanu używalności lub która część ewenutualnie może być uszkodzona. Pozdrawiam. Mam ten sam problem w G23F od KWA, dexterkrak poradził mi bym podłożył pod mechanizm blowbacku kawałek kartki, grubość trzeba dobrać tak, żeby zamek mógł się poruszać. Zdaję mi się, że chodzi tu o przybliżenie tego "otworu" gdzie wchodzi gaz do magazynka, żeby zmniejszyć nieszczelności. Nie wiem czy problem rozwiązałem gdyż nie posiadam na chwilę obecną gazu, ale spróbuj tego, może pomoże, może nie. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 Dobra znalałzem usterkę... ucho zbijaka zaworu jest ułamane przez co zbijak nie cofa się do końca przy każdym strzale wypuszczajac dalej gaz. Nie wiem czy można tą część dokupić gdzieś ale jeśli nie to pozostaje pilnik wierkarka i pare godzin dłubaniny w domowym zaciszu. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 W glocku KWA i KSC wycierają sie zwyczajnie prowadnice. W glocku KJW- zdycha zbijak (ZAWSZE). Koszt 14$ w Hong Kongu. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted January 15, 2012 Author Report Share Posted January 15, 2012 Więc pozostaje mi pare godzin roboty w domowym zaciszu. Dzięki za info. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Nie sądzę, żeby udało Ci się to wykonać, zwłaszcza tą wąską szczelinę na ramię sprężynki. Ale życzę powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted January 15, 2012 Author Report Share Posted January 15, 2012 To fakt to jest największy problem. Ale zobaczę może jednak się powiedzie. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Jak dasz radę to pochwal się Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts