krzysiek9 Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Mam taki oto karabin http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/cm-041b.html Nie jest już taki nowy ale strasznie zjechany nie jest... Mianowicie uzywam hi-capow (jeden jakoś nie podaje, ale to już swoją drogą) a drugi dobrze podaje ale podczas strzelania nie wylatują nagle kulki i jest taki dziwny odgłos jakby miał w lufie kilka kulek naraz,i nagle te wszystkie kuli sie uwalniaja i strzelam chwile i tak samo znowu co to jest? jak to naprawic? moge to nawet posłać do serwisu ale co ja im tam powiem? że mi karabin dobrze nie strzela ?! Proszę o odpowiedż Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Być może masz hu ustawiony na maxa i gumka blokuje kulki. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Brudna lufa/badziewne kulki. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek9 Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 Badziewne kulki raczej nie bo uzywam guarderow, a co do tej lufy to jak się ją czyści?( czy dobrze myślę o wyciorze?) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Mówią na forum iż ostatnio jakość guarderów spadła. Ja też zauważyłem na nich zwiększoną ilość zacinek ^^ Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 A mi się guardery nie zacinają. Może mam ze starszej serii. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek9 Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 To czyszczenie lufy to normalnie wyciorem czy jakos inaczej? Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Wyciorem? Ha,ależ skąd, zwykły patyk wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Wyciorem, tylko przed czyszczeniem ustawo HU na zero i nic na siłę. A nie kręcisz kulek za mocno? Sprawdź, czy mas ten sam efekt przy HU na zero. Kulek o jakiej masie używasz? Quote Link to post Share on other sites
krzysiek9 Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 Tak dzieje mi się we wszystkich opcjach HU czy właczony czy nie, kulki 0,2 Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Lufa czysta, kulki nie za bardzo podkręcone i raczej za lekkie, niż za ciężkie.... Może Ci się gumka zawinęła, albo może rozerwała lekko. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek9 Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 Sprawdze... Ja tego jeb***go karabinu nie ogarniam. Teraz ja załadowałem magazynek i strzeliłem to wszystko szło jakby było nowe... Pozostaje tylko problem tego hi-capa On jest jakiś zepsuty bo jak go podkręcam (znaczysie) niepotrafię go potkręcić :) To kułeczko do kręcenia jest jakiś zablokowane co mam z tym zrobić, ktoś wie ? (dodam że ten zepsuty hi-cap jest całkiem nowy) Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 (edited) Może kręcisz nie w tą stronę..... Edited January 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Normalnie Ci się zaciął i tyle rozbierz go i sprawdź czy nie ma jakiegoś śmietnika w nim. Uwierz różne rzeczy można w hicapie znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek9 Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 NIepotrafię tego dziadostwa rozebrać ( proszę się nie śmiać :) Zdjąłem pokrywe ale nieumiem rozszczepić go na dwie części Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 NIepotrafię tego dziadostwa rozebrać ( proszę się nie śmiać :) Twoje zdolności językowe dały nam już tyle powodów do śmiechu, że to nas akurat nie bawi. nieumiem rozszczepić Otto Hahn też tak pisał kiedyś. Quote Link to post Share on other sites
krzysiek9 Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited January 24, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Nie dziwi Cie coś. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Od początku mówisz tak chaotycznie że większość nie ogarnia.Jeśli raz działa a raz nie działa to przyczyna może tkwić w zasilaniu. Quote Link to post Share on other sites
Beere Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Masz stockowa baterie w nim? Spróbuj z baterią kolegi, jak działa to spróbuj z magazynkiem kolegi. Wnioski Ci się nasuną. Chyba. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Jeśli dźwięk jest stłumiony i kulki nie wylatują to na 99% zgięła ci się gumcia HU. Jeśli raz strzela normalnie a raz w ogóle albo bardzo słabo to jest coś z zasilaniem bądź stykami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts