Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

YHM 15 Specter [ASG]

Recommended Posts

Replika jak to na standardy VFC przystał bardzo dobrze wykonana i spasowana zewnętrznie. Jak na tą półke przystało Vega Force Company stanęło na wysokości zadania i zrobili dobry GB w replice. Przez 2 lata nie było z nią żadnego problemu i nie zawiodła. Jak to miałem z wszystkimi innymi replikami zawsze któraś miała choćby jedną najmniejszą wadę. Ta nigdy mnie nie zawiodła, nie miała żadnej usterki i wszystko w niej się sprawuje. Ma dobrą lufe w stocku, jak dla mnie taką półprecyzyjną, dzięki czemu ma bardzo dobre skupienie. GB jest mocny i w miare masywny, dzięki wsztywnieniu, za pomocą blaszki na górze szkieletu GB. Jest dobrze i szczelnie złożona i będzi miała osiągi nie odstające od chińczyków po 420 FPS, mimo iż ma ok.350. Jeśli chodzi o tuning to wymianie podlega jedynie silnik, bo reszta części wytrzyma mocniejszą sprężyne. Mówię tutaj tak do 140-150, bo już oczywiście nie przesadzajmy. Nie jest to jakaś snajperka.

Oczywiście preca i gumka wskazane tak jak w każdej replice.

+Kolba SF w której nie musisz się męczyć z włożeniem baterii.

+Gumowe, bardzo wygodne zakończenie kolby.

+Dobra wyważenie, spasowanie i wygoda w użytkowaniu.

-Silnik do wymiany przy tuningu mocowym.

-Korpus ze stopu cynku i aluminium, czyli nie tak wytrzymały jak w stalowych AKaczach, ale jeżeli nie będziesz rzucać o ziemie, to nic się nie stanie, bo ta replika już wiele przeżyła.

Na koniec powiem, że tak mam porównanie z innymi replikami, a w szczegółnosći porównuję do innych eMek i dodałbym ją do polecanych. Uważam, że wcale nie odstaje od tak często polecanego KWA.

Fajnie, że ktoś coś napisał o tej replice bo swego czasu przymierzałem się do jej zakupu, a nie było nigdzie syntetycznych opinii na jej temat. Być może wrócę do pomysłu kupienia jej znowu bo jednak marka VFC w tej cenie kusi ;).

Pozdro.

Edited by matheews

Wiem. Właśnie dlatego, że o tej replice na forum nie ma NIC postanowiłem napisać krótką, choć treściwą reckę. W tej cenie zastanowiłbym się jescze nad KWA i CA. CA mimo starego GB i braku nowych rozwiązań za te 800, czy 900zł jest bardzo fajne i ma ładne osiągi. Tak na prawdę zastanawiałbym się nad kupnem VFC, a CA i reszty pieniędzy włożenia w tuning. Mam nadzieję, że komuś się te całe wypociny przydadzą. Pozdro.

• 10 months later...
  • 4 weeks later...