butelka Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Replika jak to na standardy VFC przystał bardzo dobrze wykonana i spasowana zewnętrznie. Jak na tą półke przystało Vega Force Company stanęło na wysokości zadania i zrobili dobry GB w replice. Przez 2 lata nie było z nią żadnego problemu i nie zawiodła. Jak to miałem z wszystkimi innymi replikami zawsze któraś miała choćby jedną najmniejszą wadę. Ta nigdy mnie nie zawiodła, nie miała żadnej usterki i wszystko w niej się sprawuje. Ma dobrą lufe w stocku, jak dla mnie taką półprecyzyjną, dzięki czemu ma bardzo dobre skupienie. GB jest mocny i w miare masywny, dzięki wsztywnieniu, za pomocą blaszki na górze szkieletu GB. Jest dobrze i szczelnie złożona i będzi miała osiągi nie odstające od chińczyków po 420 FPS, mimo iż ma ok.350. Jeśli chodzi o tuning to wymianie podlega jedynie silnik, bo reszta części wytrzyma mocniejszą sprężyne. Mówię tutaj tak do 140-150, bo już oczywiście nie przesadzajmy. Nie jest to jakaś snajperka. Oczywiście preca i gumka wskazane tak jak w każdej replice. +Kolba SF w której nie musisz się męczyć z włożeniem baterii. +Gumowe, bardzo wygodne zakończenie kolby. +Dobra wyważenie, spasowanie i wygoda w użytkowaniu. -Silnik do wymiany przy tuningu mocowym. -Korpus ze stopu cynku i aluminium, czyli nie tak wytrzymały jak w stalowych AKaczach, ale jeżeli nie będziesz rzucać o ziemie, to nic się nie stanie, bo ta replika już wiele przeżyła. Na koniec powiem, że tak mam porównanie z innymi replikami, a w szczegółnosći porównuję do innych eMek i dodałbym ją do polecanych. Uważam, że wcale nie odstaje od tak często polecanego KWA. Quote Link to post Share on other sites
matheews Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 (edited) Fajnie, że ktoś coś napisał o tej replice bo swego czasu przymierzałem się do jej zakupu, a nie było nigdzie syntetycznych opinii na jej temat. Być może wrócę do pomysłu kupienia jej znowu bo jednak marka VFC w tej cenie kusi ;). Pozdro. Edited January 28, 2012 by matheews Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted January 28, 2012 Author Report Share Posted January 28, 2012 Wiem. Właśnie dlatego, że o tej replice na forum nie ma NIC postanowiłem napisać krótką, choć treściwą reckę. W tej cenie zastanowiłbym się jescze nad KWA i CA. CA mimo starego GB i braku nowych rozwiązań za te 800, czy 900zł jest bardzo fajne i ma ładne osiągi. Tak na prawdę zastanawiałbym się nad kupnem VFC, a CA i reszty pieniędzy włożenia w tuning. Mam nadzieję, że komuś się te całe wypociny przydadzą. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
pawelek666 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Jakiej baterii używasz (czy używałeś) do tej repliki? Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted December 12, 2012 Author Report Share Posted December 12, 2012 Firefoxa 9.6 i PowerBeana 11.1. Aczkolwiek polecam Redoxa najlepiej 7.4, chyba, że chcesz mieć super ROFa, ale nie wiem czy tłok stockowy to wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted December 12, 2012 Report Share Posted December 12, 2012 Kumplowi w M16ce od VFC batka Redox 11.1 zrobiła sieczkę z gearboxa po jednej serii.... Quote Link to post Share on other sites
pawelek666 Posted December 13, 2012 Report Share Posted December 13, 2012 A to by się nadało ? -->http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=8708&name=PowerBEAN_-_LiPo_-_7.4V_1200_mAh_15C_[1]_-_PB-007 Quote Link to post Share on other sites
Djfilet Posted January 5, 2013 Report Share Posted January 5, 2013 Ta da rade na luzie ja osobiście używam w niej takiej http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=7292&name=GE_Power_-_LiPo_-_7.4V_1500mAh_20C_[1+1]_-_GE-00209-B#!prettyPhoto I na luzie się mieści wręcz sądze że jeszcze jedno ogniwo by sie zmieściło Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts