Szermacius1 Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 (edited) Mam pewien problem, czasami po naciągnięciu czółenko nie zaczepia się w tylnej pozycji. Bardzo proszę was o pomoc. Edited January 28, 2012 by Szermacius1 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 A naciągasz do końca? Z moich osobistych praktyk wiem, że m56 trzeba przeładowywać dosyć mocno i energicznie, bo przy wolnym ledwo-co-naciąganiu ciężko dociągnąć do tego stopnia, żeby chwyciło. Quote Link to post Share on other sites
Szermacius1 Posted January 28, 2012 Author Report Share Posted January 28, 2012 Nie, to raczej nie to, zawsze staram się dociągać do końca. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 A przeładowujesz wolnym, czy szybkim ruchem? Quote Link to post Share on other sites
Szermacius1 Posted January 28, 2012 Author Report Share Posted January 28, 2012 Przeważnie szybkim, chociaż twa wypowiedź skłoniła mnie do refleksji :D, miałeś z początku podobny problem ?W najbliższym czasie popróbuje i zdam sprawozdanie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 28, 2012 Report Share Posted January 28, 2012 (edited) Zasadniczo to te repliki na początku chodzą bardzo ciężko, trochę trwa ich "rozruszanie". Przeładowanie innym ruchem, niż szybkie, energiczne "szarpnięcie" najczęściej mi nie wychodzi - nawet jak dociągnę do końca, to zdarza się, że nie załapie i trzeba powtarzać (co jest wkurzające, bo wtedy strzelba dwukrotnie ładuje kulki). Ta strzelba jest specyficzna i specyficznie się ją przeładowuje - trzeba się tego nauczyć. Ja opanowałem to bardzo szybko, natomiast nie byłem w stanie nauczyć tego 3 osób z rodziny... Moim zdaniem, na 90% Twój problem polega na właśnie niewyrobionej technice przeładowania. Popróbuj, pokombinuj - a jak dalej będziesz miał problem, to wtedy napisz. Edited January 28, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
Szermacius1 Posted January 28, 2012 Author Report Share Posted January 28, 2012 A więc zrobię tak jak mi radzisz :), dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts