Trav3l Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Witam. Mam problem ze stockowym g36 jg. Kupiłem używany karabin no i fajnie przyszedł. Podłączam swoją baterię VB Power 9.6 i moje zdziwienie było gigantyczne. Wypluwa 5-6 kulek w sekundę na dystans uwaga.... 10 cm ;D spojrzałem do środka i widzę że nie ma połowy komory hop up- w sensie chodzi o tą część nie to pokrętło tylko to dalej co usztywnia wszystko by lufa nie latała. Jest jeszcze jeden problem, czasami styki nie *stykają*> wyjąłem gb, przy wyjętym strzela pięknie lecz gdy go pakuje do środka to czasami przerywa, kabelek jakiś źle ułożony czy coś ? Proszę o pomoc czy tutaj chodzi o te kable że tak strzela na 10 cm czy o ten hop siup ; ) Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Masz połamaną lufę zewnętrzną. Jest dostępna na azteko.pl za około 100zł. To właśnie to powoduje plucie kulkami, bo jest zbyt duży odstęp komory HU od gearboxa. Miałem kiedyś to samo, zanim uzbierałem na nowy blok, zrobiłem to prowizorycznie używając pistoletu z klejem na ciepło. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Wiesz co mnie dziwi. To że ty kupiłeś karabinek i chyba nie wiedziałeś co kupiłeś. Nie wiedziałeś że komora hop-up jest uszkodzona? To coś jest nie tak. Jakbyś wiedział że masz uszkodzoną komorę hopka byś wiedział jakie koszty cię czekają i tak uszkodzona komora sprawia problem z zasięgiem. Co do przerywania to może gdzieś jest obluzowana wtyczka bądź jest gdzieś zerwana izolacja z kabla. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Sprawdź czy po dociśnięciu spustu nie blokuje się w otworze przez ,który wchodzi. Mialem tak w jednej giecie własnie jg delikatnie przypiłowanie w stronę chwytu załatwiła sprawe. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Kup komorę, sprawdź czy blok gazowy jest cały. Komorę z wyłamanymi ząbkami można dostać nawet za piwo bo większość nie naprawia tego bo albo nie wie jak albo po prostu nie chce im się. A co do tego przerywania to jest bolec stykowy za krótki i nie dochodzi, albo tak jak koledzy radzili podpiłuj a jak nie to otwórz Gb i podciągnij trochę bolec. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts