Adamek_01 Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 (edited) Dzięki za zaangażowanie w temat ;) pomogło mi to ;) a zwłaszcza link do uzbrojenia armii Szwajcarskiej z angielskiej wiki ;) Edited February 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Ano Helweci to ciekawy narodek :biggrin: A mundur w "truskawkę" (ten wzór się TASS nazywa, jest chyba kilka wersji rozwojowych) wygląda na pierwszy rzut oka kretyńsko. Ale w tereniedziała rewelacyjnie :cool: (mamy w Szczecinie kolegę który w tym biega, bardzo zresztą chwali wygodę). Tak, Lookit, chodziło mi o szwajcarskich najemników. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Właśnie nigdy nie wątpiłem w ten mundur :P Chciałbym go zobaczyć na własne oczy, ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa. Ale o to już zapytam na regionalnym. Pozdrawiam ;) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Właśnie nigdy nie wątpiłem w ten mundur :P Chciałbym go zobaczyć na własne oczy, ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa. Ale o to już zapytam na regionalnym. Pozdrawiam ;) Ani on drogi, ani nie jakoś szczególnie niespotykany. :P Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Lesiu, nie napisałem, że chciałbym go kupić ;) W Poznaniu jeszcze nie miałem przyjemności go widzieć, chyba muszę zacząć częściej jeździć. Quote Link to post Share on other sites
Adamek_01 Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 (edited) A właśnie, ma ktoś z was wśród swoich ludzi którzy śmigają w Alpentarnie?? bo z tym czerwonym sądzę że słabo może kamuflować, ale wolę zapytać ;) Edited February 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 (edited) Lesiu, nie napisałem, że chciałbym go kupić ;) W Poznaniu jeszcze nie miałem przyjemności go widzieć, chyba muszę zacząć częściej jeździć. Napisałeś "ciekawe czy ktoś w Wielkopolsce używa." i na to właśnie odpowiedziałem. Dziwne, gdyby nikt go nie używał, bo o ile nie masz na myśli TASS90, to jest to tani i np. na moich terenach powszechny kamuflaz (widywany częściej niż wszystkie kamuflaże rosyjskie i radzieckie razem wzięte). Edited February 3, 2012 by Lesio Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Dziwne, gdyby nikt go nie używał, bo o ile nie masz na myśli TASS90, to jest to tani i np. na moich terenach powszechny kamuflaz (widywany częściej niż wszystkie kamuflaże rosyjskie i radzieckie razem wzięte). No widzisz, co obszar to obyczaj. :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts