jozio_pl Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Mam problem z doborem AK 74 z gunfire http://gunfire.pl/product-pol-1152190089-RK-02.html a TG http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-02-full-metal-boyi.html wszystko jest identyczne ale ciekawi mnie to z Taiwangun "Wzmocnione części w mechanizmie AK to: - kierunkowa głowica tłoka - wzmocnione łożyska kulowe 7 mm - sprężyna M125 - wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem, która powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka fps-ów więcej" A w gunfire tego nie ma, czy z gunfire aka też ma te wzmacniane części ?? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 2, 2012 Report Share Posted February 2, 2012 Pytaj w GFie. Nowe serie Boyi mają te części już w stocku. więc jeśli na GFie (gdzie RK jest niedostępne) mają nowe serie, to powinni mieć wzmocnione części. Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 A drugie pytanie czy do RK 02 (ze składną kolbą) można zamienić kolbę na stałą ?? czy są jakieś problemy itp. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 A czy w ostrym AK można? Można. Jeśli zmieni się obsadę kolby. I tak samo jest w RK. Czyli na dobrą sprawę - nie można. ^^ Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted February 3, 2012 Author Report Share Posted February 3, 2012 Ostatnie pytanie :P do rk z Taiwangun jaką najmocniejszą sprężynę można wstawić ? Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Ja bym wstawił nie mocniejszą niż sp130 . Przy mocniejszej poleci tłok . ( a może i zębatki ) Link to post Share on other sites
thesokol Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 bez wymiany innych bebechów sp130 guardera - ale licz się że tłok stockowy straci szczękę po jakimś czasie używania (w full auto). Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Wszystkie modele BOYI z seri RK mają wzmacniane części gb. zaczynając od Rk-01 a kończąc na RK-99999, a tak poważnie bierz z gunfire.pl bo amją lepszy serwis , a RK to samo i cena inna, za te 20zł masz nową gumke hop-up która jest gówniana w boyi-u. Więc chyba rozwiałem wątpliwości co do kupna Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 bierz z gunfire.pl bo amją lepszy serwis , a RK to samo i cena inna "Produkt chwilowo niedostępny " Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 (edited) a tak poważnie bierz z gunfire.pl bo amją lepszy serwis http://www.youtube.com/watch?v=jx8grbTbEF4 0:46 Apropo Twojej wypowiedzi na temat serwisu i replik z gunfire. Do autora tematu- weź RK z taiwana, dokup sylikonową gumkę HU (biały guarder), tłok + dyszę (najlepiej SHS) i sprężynę M110/ 120 Guardera. Wstawią Ci na miejscu za friko i nie utracisz gwarancji. Na tej konfiguracji powinno być spokojnie 400/ 430 FPS i 50-60m zasięgu. Przy M130 będzie już nieco mulił, grzanie się silnika, kabli, słaba reakcja na spust, niski ROF... A FPS będzie pewnie koło 450-460, zasięg może 3-5m większy... Edited February 22, 2012 by Jacek GROT Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted February 28, 2012 Report Share Posted February 28, 2012 Sorki za pomyłkę :P , ale mi się klawisze pomieszały. Ja mam doświadczenie z Gunfire.pl wiem, że jak coś się spierdzieli to oni to naprawią. Nie oczerniam żadnego sklepu, no chyba że extremairsoft czy jak to się gó*no pisze. Link to post Share on other sites
Recommended Posts