Ero-senin Posted February 3, 2012 Report Share Posted February 3, 2012 Mam nietypowy problem . Otóż kupiłem od jednego z użytkowników forum komorę do m249 rzekomo produkcji CA . Jednak wygląda ona jak zwykła komora od P&J . Poszperałem na necie ale zdjęć środka komory nigdzie nie ma . W związku z tym czy ktoś mógłby podrzucić mi zdjęcie środka komory CA ? Ew. całej komory żebym sobie porównał . Z góry dziękuję za pomoc . Link to post Share on other sites
kermit Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Do komory p&j wkładasz lufę z gumką od normalnego aeg i wchodzi głębiej niż normalnie - czyli nie zatrzaśniesz zabezpieczenia lufy (przed wypadaniem) na komorze. Komora p&j jest gorzej wykonana niż CA. Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Do komory p&j wkładasz lufę z gumką od normalnego aeg i wchodzi głębiej niż normalnie - czyli nie zatrzaśniesz zabezpieczenia lufy (przed wypadaniem) na komorze. Komora p&j jest gorzej wykonana niż CA. Brednie , do stockowej PJ można włożyć gumkę z kołnierzem i zatrzasnąć zatrzask . Co do porównywania to nie mam dostępu do pewnej komory CA , żeby sobie je porównać ;/ Tak czy inaczej dzięki za odpowiedź . Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 Ty chyba nie zrozumiałeś... Do komory pj jak weźmiesz lufę z normalną gumka to możesz głębiej wsadzić lufę, tak że nie da się zatrzasku złapać. W CA się nie da bo nie ma dodatkowego miejsca na ten dziwny kołnierz, gumka normalnie oprze się prawidłowo i dalej lufy nie włożysz. Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 5, 2012 Author Report Share Posted February 5, 2012 Mam w ręku komorę HU PJ , założyłem gumkę guardera po czym zapiąłem zatrzask , nie widzę w tym żadnego problemu więc tak jak piszę , to nie jest sposób na sprawdzenie oryginalności komory ... Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted February 5, 2012 Report Share Posted February 5, 2012 :bialaflaga: Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Jeżeli nie masz racji to nie wyskakuj mi tutaj z durną emotką . Dostałem już odpowiedź w innym temacie [ oczywiście nie da się tego sprawdzić twoją metodą ] Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Edit. Edited February 6, 2012 by nicknitro Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Ero-senin- ja to ciemna masa jestem ale zrozumiałem co chciał przekazać Trzmielor. Oczywiście można tak wsunąć lufę z gumką do komory PJ-a, że zapniesz zatrzask, ALE można lufę z tą samą gumką wsunąć jeszcze dalej i wtedy zatrzask nie zapnie lufy... rozumiesz?? W komorze CA NIE DA się wsunąć lufy tak głęboko, żeby nie szło zapiąć zatrzasku. Chyba już jaśniej tego nie da się wytłumaczyć. Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 W takim razie moja komora PJ jest magiczna bo działa dokładnie tak samo jak Ca [ też nie da się za głęboko wsunąć gumki ] . W temacie o m249 dostałem już odpowiedź , komora Ca ma w środku fazę a pokrętło regulacji jest odrobinę inaczej wykonane . Temat do wywalenia . Zrobiło się " Pokarzę ci , że mam racje ! " bez niczego wartościowego . Tak czy inaczej dziękuję wszystkim , którym chociaż chciało się coś nabazgrolić :] Link to post Share on other sites
Recommended Posts