PersonaNonGrata Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Witam ! Zakupiłem Berette 92FS - EBB - tania : 140 zł , ABS...i chyba nie był to dobry zakup... A dokładniej: Załadowałem magazynek , włożyłem , wkładam baterie ( w 100% dobrze) , broń powinna być załadowana , problem w tym że strzelać nie chce , zamek też sie nie rusza..Nie wiem czy w elektrykach jest tak samo ale w moim sprężynowym Glocku po odciągnięciu zamka odsuwa się takie podłużne coś ( nie wiem jak to sie w ASG nazywa , ale w broni ostrej jest to iglica) , ażeby kulka mogła wejść do komory..tu ten mechanizm jest cały czas w położeniu uniemożliwiającym to - kulka zostaje przed magazynkiem i po wyciągnięciu go wypada. Jutro będe dzwonił do sklepu w sprawie gwarancji itd.. Jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy faktycznie jest to wada , czy może ja sie po prostu nie potrafie tym obsłużyć.. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Nie chcę Cię dodatkowo martwić, ale kupiłeś straszną kaszankę. Miałem kontakt z taką repliką i również po włożeniu baterii nie chciała działać. Okazało się, że baterie, pomimo iż nowe, były niewystarczająco wydajne by zasilić replikę. Sprawdź na dobrej jakości bateriach. Nie zmienia to faktu, że lepszym rozwiązaniem będzie odesłanie repliki z powrotem do sklepu (jeśli kupowałeś przez Internet, masz na to 10 dni), a następnie kupno dobrej, polecanej repliki elektrycznej (jak np. CM.030 [Glock 18C]) za niewiele większą kwotę (150-200 złotych). Quote Link to post Share on other sites
PersonaNonGrata Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Domysliłem sie wcześniej , ale dzięki za szczerość :) Baterie z Philipsa , jutro kupie Duracella i zobacze co będzie... Kurde..z jednej strony fajna bo ma wszystkie oznaczenia..ale od razu sie troche wkurzyłem bo straszny klekot..między zamkiem a lufą jest luz + parę słabych wykończeń... Jeszcze tylko kwestia : W każdym sklepie mam prawo do odesłania przez te 10 dni ? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Jeśli się wkręcisz w Airsoft, to będziesz miał jeszcze niejedną replikę z oznaczeniami, ta by Ci frajdy nie sprawiała. Odpowiadając na pytanie. Tak, prawo gwarantuje Ci to, jeśli towar nie nosi śladów użytkowania. Quote Link to post Share on other sites
PersonaNonGrata Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Dzięki za info LogaN :) Jutro postaram sie wszystko z tym załatwić ... z mojej strony tyle, temat do usunięcia.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts