karol snopek Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 witam mam pytanie mam replike defender 2000 i baterie Nimh 7,4 V 1600 mah jak ją naładuje to postrzela tylko około 50 strzałów a pytanie dotyczy tej bateri http://allegro.pl/akumulator-li-po-3300mah-7-4v-36c-pelikan-i2092565610.html czy ktoś wie ile mozna oddać z niej stzałów? Bo ja się na tym nie znam dopiero zaczynam w ASG Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Jak dobrze rozumiem masz KWA Defender 2000 który ma ok 400FPS. Jeżeli wraz z repliką dostałeś tą batkę NiMh 7,4V (?) to zaraz padnę. Jak kupiłeś ją to jest stanowczo za słaba na tą moc. Co do LiPo które chcesz kupić to kupisz lepsze ogniwa w mniejszej cenie. Zerknij do tematu o LiPo tam masz ciekawe opinie o różnych batkach do tego tańszych i lepszych niż to. Tylko pamiętaj LiPo 7,4V ci starczy ale naprawdę porządny pakiet. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Nigdy nie kupuj lipola ze sklepu asg ! Zazwyczaj są w nich wygórowane ceny.Szukaj w sklepach modelarskich już za 60 zł możesz mieć dobry pakiet.Na tym pakiecie,mógłbyś wystrzelać ok.3500 kulek,chociaż jest to i tak strzelanie z mojej strony.Pamiętaj,aby ładować pakiety lipo musisz posiadać ładowarkę mikroprocesorową koszt takiej zaczyna się od 100 zł.Tanią a dobrą jest Imax B6 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts