pidzejfat Posted January 31, 2008 Report Share Posted January 31, 2008 Polecam przeczytanie tego artykułu: http://www.justpistols.co.uk/sigp226.htm Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 Witam. Posiadam tego Sig-a P226 TM BB. Szukam informacji o gazach ale nie mogę nic sensownego znaleźć, więc spytam tutaj. Do sig-a powinno używać sie "słabszych" gazów jak HFC134a, ale szukam też tańszych odpowiedników. Wiem, że "green gaz" jest zbyt mocny do tego sig-a i np. Glocków KWA, za to do Glocka można używać bezpiecznie gazu Ultra ale nie mam pewności czy do Sig-a nie jest jednak nadal zbyt mocny. W newsie na WMASG wyczytałem, że do rewolwerów Tanaki zalecany jest HFC134a i Top Gas. Czy dobrze rozumię, że Top Gas (sporo tańszy) jest porównywalny do HFC134a i można go bezpiecznie używać w Sigu? Czy znalazł ktoś kiedyś jakieś porównania gazów, artykuły, dokładniejsze dane? W szczególności chodzi mi o Ultrair (Specshop) i Top Gas (Taiwangun). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Witam Przepraszam za odkopanie, ale wg mnie to co napiszę jest tego warte dla posiadaczy TMek ;). W październiku 2010 Sig wypadł mi z kabury z zaledwie pół metra na utwardzoną ziemię uderzając tylną stroną zamka. Pech chciał, że miałem odciągnięty kurek, który złamał się wewnątrz. Niestety stokowego kurka nie ma w żadnym polskim sklepie. W zagranicznych podobnie. Znalazłem jedynie stalowe customy na dwóch zagranicznych sklepach za "jedyne" 38 dolarów sięc sobie odpuściłem. Na szczęście dzięki koledze Tuksiak Siga naprawiłem bo pasują części (w tym kurek) z Sig Sauer P226 chińskiej firmy SY. Magi też pasują :) (trzeba mocniej docisnąć, ale działa, strzela itp). W skrócie: uważajcie na kurek TM. Nie zostawiajcie odciągniętego bez potrzeby. Jest ze znalu, łatwo go złamać wewnątrz, skleić się nie da, a kupno stokowego graniczy z cudem. Z innymi częściami problemu nie mam żadnego a wielokrotnie o coś uderzyłem czy przypadkiem upadł na ziemię itp. Do tego innych części jest masa zamienników, a kurek.. tylko stalowe customy i na szczęście ten chiński SY. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Konieczność używania słabszego HFC134 to mit. Pakuj dowolny GG czy Top Gas, nie ma znaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 z tym hfc to bzdury mój egzemplasz działa 2,5 roku na zielonym gg ultair i problemów brak (no do ostatniego tygodnia bo maga zgubiłem) Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 L aduje swojego siga propanem. Trzeba tylko zawory teflonem doszczelnic i jest git :) Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Panowie ja mam z innej beczki pytanie. Czy ktoś mógłby podać jakieś wskazówki potrzebne przy zakładaniu do siga korpusu i zamka guardera ver 2010 poproszę o pw jak można z filmikami zdjęciami poradami itd. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Postępuj wg instrukcji: 1. Zamontuj. 2. Jeśli nie pasuje- przypiłuj. 3. Jesli pasuje ale chodzi ciężko- dotrze się. Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 Ostatnio byłem poproszony o foty jak złożyć flaki SIGa więc, żeby się nie zgubiło i komuś też przydało to: https://picasaweb.google.com/114241944049554023383/SigSauerP226RailTM Ps. Sig ma już ok 4 lata :). Poza złamanym kurkiem z mojej winy nadal bezawaryjne działanie. Parę razy rozszczelniały się magazynki (od upadków): rozłożenie, zalanie sylikonem, złożenie, śmigają :). Wymienione: lufa na kmhead i "enhanced valve blocker set" z własnego widzimisię :). Kurek na chiński SY. Nadal ludzie myślą że jest metalowy. Nadal strzela lepiej niż chińskie 300 fps aegi. Pozdrawiam fanów Siga ;). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts