eeRJott Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Witam Was. Na imię mi Rafał,pochodzę z Warszawy - jestem maniakiem, jednak nie ASG ( wpisując mój nick eeRJott w Google szybko znajdziesz maniakiem czego) i generalnie nie o mnie w poście idzie. Zakupiłem dla syna, który dopiero zaczyna zabawę w strzelanie, model GR4 100Y od G&G.< - wybrałem ten, ponieważ strzelają się na małych odległościach oraz niewielkich przestrzeniach, na początek myślę jest w sam raz. Jeśli dzieciak chadza po kilkunastostopniowym mrozie postrzelać się z kolegami "beleczym", w deszcz , w upał więc wypadałoby to docenić jako rodzic. Zatem... Nie wybrałem na raptusa ni akumulatorka(ów) ni ładowarki/zasilacza chcąc poradzić się bardziej obeznanych, Was. Oczywiście, na zdjęciach ,niektóre wyglądają podobnie jak te z folderu dostarczonego wraz z sprzętem - jednak ostatnia rzecz na jaką się zdecyduje, to sugerowanie się właśnie nimi Jeśli ktoś ma tę sztukę(albo i nie) i wie które konkretnie akumulatory wybrać byłbym wdzięczny. Opis producenta: SKU GYGY-16P-100FOD-DST Item Weight (gram) 2900 Major Color Desert Tan Length 760mm / 520mm (Folding) Barrel Length ~210mm Hop-up Adjustable Shooting Mode Semi/Fully Automatic Gearbox Type 2 AEG Motor 25000 rpm Hi-torque Short axis Blow Back No AEG Power Source Up to 9.6V Barrel Thread Type Counter-Clockwise Barrel Thread Diameter 14mm Magazine Capacity 450 Rounds Bullet Type 6mm BB Power (Muzzle Velocity) 330 FPS Tak wygląda: http://www.popularairsoft.com/news/gg-gr4-100y-folding-dst-blowback Czytałem po sieci nieco...jednak nie mając nigdy w rękach tego typu baterii nie wiem jakiej wielkości je wybrać, by pasowały, by nie zniszczyły silniczka i w miarę pracowały, dodam - ma się ona mieścić na przodzie karabinku, w okolicach lufy Nie potrafię także określić jakiego typu jest wtyk/złączka na akku Nie wiem, czy wybrać tę, którą sugeruje producent - G-11-039/Ni-Mh 9.6V 1600mAh<- opcja bezpieczna ? Pojemność jakby mała, widziałem większe. Doczytałem także, że mądrym podejściem będzie zakup ładowarki procesorowej ?<- żywotność akumulatora Nie wiem także który producent wykonuje te dobre, bądź najlepsze. I ostatnia kwestia, na ten cel mogę przeznaczyć w granicach 400-500zł(zasilacz,akumulator,bateria) Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację. Rafał Jankowski Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 ładowarka akumulator powinno być. Ja mam lipola o pojemności 1600mAh i wytrzymuje mi nawet 2 miechy. Wydaje mię że powinno wejść do tej repliczki ale nie jestem pewny nigdy nie widziałem tej pukawy. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Aż z ciekawości wpisałem nick w google i teraz jestem mądrzejszy :] Osobiście polecam ogniwa typu Li-po , dużo mniej podatne na warunki atmosferyczne . Ten model wymaga specjalnego kształtu baterii więc modelarskie odpadają , musi to być bateria specjalnie wyprodukowana do ASG [ Niby kształt zwykłej baterii jest standardowy ale mogą być kłopoty ze zmieszczeniem modelarskiej ] . Myślę że Li-po 7,4v 25-30C powinno wystarczyć . Pojemność zależna od ilości wystrzeliwanych kulek ale ogólnie powyżej 1200 mAh powinno wystarczyć na cały dzień siania kompozytem . Ładowarka oczywiście mikroprocesorowa , która sama się wyłączy po pełnym naładowaniu baterii . Np taka Ładowarka . Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Z Imaxem z allegro bym uważał bo przecież zdażają sie podróbki. A szkoda żeby kolega się naciął. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 (edited) Najlepiej, to wymierz dokładnie jakie wymiary baterii zmieszczą się do chwytu przedniego i już z nimi odezwij się do np asgshop.pl, powinni doradzić dobre LiPO. A ładowarka.. Może iMAX B6? Popularna i polecana. :) A co do wtyczek: jeśli ma ok 1cm szerokości - jest to mini, jeśli koło 2cm - large. Edited February 15, 2012 by asas Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__476__85__LiPo_LiFe_NiMH_Battery-Airsoft.html - akumulatory (masz podane wymiary przy każdym, bierz pod uwagę tylko 7,4V), stawiam że ta: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17289__Turnigy_nano_tech_1300mah_2S_25_50C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html będzie więcej niż wystarczająca i wlezie gdzie powinna. Ładowarka z tego samego miejsca: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6478__IMAX_B6_AC_Charger_Discharger_1_6_Cells_GENUINE_.html - sto procent pewności dobrego wyboru ;-). Niestety u Nas kupisz tylko drożej to samo i możesz się naciąć, dlatego lepiej sprowadzać, wychodzi wbrew pozorm taniej i kosztuje mniej nerwów. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts