Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jestem, byłem i będę..zielony

Recommended Posts

Witam Was.

Na imię mi Rafał,pochodzę z Warszawy - jestem maniakiem, jednak nie ASG ( wpisując mój nick eeRJott w Google szybko znajdziesz maniakiem czego) i generalnie nie o mnie w poście idzie.

Zakupiłem dla syna, który dopiero zaczyna zabawę w strzelanie, model GR4 100Y od G&G.< - wybrałem ten, ponieważ strzelają się na małych odległościach oraz niewielkich przestrzeniach, na początek myślę jest w sam raz.

Jeśli dzieciak chadza po kilkunastostopniowym mrozie postrzelać się z kolegami "beleczym", w deszcz , w upał więc wypadałoby to docenić jako rodzic.

Zatem...

Nie wybrałem na raptusa ni akumulatorka(ów) ni ładowarki/zasilacza chcąc poradzić się bardziej obeznanych, Was.

Oczywiście, na zdjęciach ,niektóre wyglądają podobnie jak te z folderu dostarczonego wraz z sprzętem - jednak ostatnia rzecz na jaką się zdecyduje, to sugerowanie się właśnie nimi

Jeśli ktoś ma tę sztukę(albo i nie) i wie które konkretnie akumulatory wybrać byłbym wdzięczny.

Opis producenta:

SKU GYGY-16P-100FOD-DST

Item Weight (gram) 2900

Major Color Desert Tan

Length 760mm / 520mm (Folding)

Barrel Length ~210mm

Hop-up Adjustable

Shooting Mode Semi/Fully Automatic

Gearbox Type 2

AEG Motor 25000 rpm Hi-torque Short axis

Blow Back No

AEG Power Source Up to 9.6V

Barrel Thread Type Counter-Clockwise

Barrel Thread Diameter 14mm

Magazine Capacity 450 Rounds

Bullet Type 6mm BB

Power (Muzzle Velocity) 330 FPS

Tak wygląda:

http://www.popularairsoft.com/news/gg-gr4-100y-folding-dst-blowback

Czytałem po sieci nieco...jednak nie mając nigdy w rękach tego typu baterii nie wiem jakiej wielkości je wybrać, by pasowały, by nie zniszczyły silniczka i w miarę pracowały, dodam - ma się ona mieścić na przodzie karabinku, w okolicach lufy

Nie potrafię także określić jakiego typu jest wtyk/złączka na akku

Nie wiem, czy wybrać tę, którą sugeruje producent - G-11-039/Ni-Mh 9.6V 1600mAh<- opcja bezpieczna ?

Pojemność jakby mała, widziałem większe.

Doczytałem także, że mądrym podejściem będzie zakup ładowarki procesorowej ?<- żywotność akumulatora

Nie wiem także który producent wykonuje te dobre, bądź najlepsze.

I ostatnia kwestia, na ten cel mogę przeznaczyć w granicach 400-500zł(zasilacz,akumulator,bateria)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację.

Rafał Jankowski

Aż z ciekawości wpisałem nick w google i teraz jestem mądrzejszy :]

Osobiście polecam ogniwa typu Li-po , dużo mniej podatne na warunki atmosferyczne .

Ten model wymaga specjalnego kształtu baterii więc modelarskie odpadają , musi to być bateria specjalnie wyprodukowana do ASG [ Niby kształt zwykłej baterii jest standardowy ale mogą być kłopoty ze zmieszczeniem modelarskiej ] .

Myślę że Li-po 7,4v 25-30C powinno wystarczyć .

Pojemność zależna od ilości wystrzeliwanych kulek ale ogólnie powyżej 1200 mAh powinno wystarczyć na cały dzień siania kompozytem .

Ładowarka oczywiście mikroprocesorowa , która sama się wyłączy po pełnym naładowaniu baterii .

Np taka Ładowarka .

Najlepiej, to wymierz dokładnie jakie wymiary baterii zmieszczą się do chwytu przedniego i już z nimi odezwij się do np asgshop.pl, powinni doradzić dobre LiPO. A ładowarka.. Może iMAX B6? Popularna i polecana. :)

A co do wtyczek: jeśli ma ok 1cm szerokości - jest to mini, jeśli koło 2cm - large.

Edited by asas

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__476__85__LiPo_LiFe_NiMH_Battery-Airsoft.html - akumulatory (masz podane wymiary przy każdym, bierz pod uwagę tylko 7,4V), stawiam że ta: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17289__Turnigy_nano_tech_1300mah_2S_25_50C_Lipo_AIRSOFT_Pack.html będzie więcej niż wystarczająca i wlezie gdzie powinna.

Ładowarka z tego samego miejsca: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__6478__IMAX_B6_AC_Charger_Discharger_1_6_Cells_GENUINE_.html - sto procent pewności dobrego wyboru ;-).

Niestety u Nas kupisz tylko drożej to samo i możesz się naciąć, dlatego lepiej sprowadzać, wychodzi wbrew pozorm taniej i kosztuje mniej nerwów.

Pozdrawiam.