Allansky Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Witam! Chciałbym dowiedzieć się czy opłaca się kupić tego Colta? http://www.cybergun.pl/colt-1911-mk4-satin-chrome-metal-blow-back_12157t.html Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 To tylko klamka WE, rembrand CG. Ten colt to ten sam co w twoim linku, tylko że srebrny i ma oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Allansky Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 A są jakieś lepsze Colty 1911 do 500zł? Ewentualnie może być Baretta M9. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Jak coś to Beretta. Albo Beretta, albo Barrett. Ta druga firma to jednak zdecydowanie nie broń boczna... Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Colty to możesz brać Bella,Tm'a i jak cię stać to Inokatsu ;). Quote Link to post Share on other sites
Allansky Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Bell colt 1911 A1 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8311#!prettyPhoto Tokyo Marui - Colt 1911 A1 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1631#!prettyPhoto WE M1911 http://www.specshop.pl/product_info.php?manufacturers_id=142&products_id=4580&name=WE_-_M1911_-_Full_Metal#!prettyPhoto Bell wydaje mi się gorszy w wykonaniu od WE a TM jest świetny no ale niestety z 200zł za drogi no i można używać tylko 1 rodzaju gazu. ;] O Inokatsu nie wspomnę bo dla mnie cena jest sporo za duża. Edited February 18, 2012 by Allansky Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Tak tylko że TM ma stałego hop up. Colt Bella się udał ale ta 3 generacja. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Tutaj jest dostępny bell http://blacksword.pl/product-pol-174-EG-723-replika-pistoletu-Colt-M1911A1.html Co do wykonania Bella.Miałem go w ręku,i w tej klasie cenowej brałbym tylko jego.Leży bardzo dobrze w ręce,jak na gaziaka ma na prawdę mocnego kopa.Jedyna wada,jaka mi się w oczy rzuciła to leciutkie wady w lakierze.Kolega dostał do niego 2 zestawy tych cylindrów,w tym jeden metalowy.Co ciekawsze.Kupił w sklepie gunsport(nie polecam),a replika przyszła z blacksworda xD Co do TM.Bardzo lubię ich repliki za wykonanie i niezawodność.Jednak są ciężko dostępne a dostanie konwersji metalowej jest kosztowne,i graniczy z cudem :) Sprawdź również r27 oraz r28 od army.Są to klony Marui w bardzo przystępnej cenie.Z kuponem 50zł od gunfire,r27 wyjdzie ciebie 270zł :) Edited February 18, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
lon3star Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 TM ma regulowany masz napisane na stronie sklepu. No chyba, że oni się pomylili :D Gaz możesz używać jaki chcesz tylko na własną odpowiedzialność. Quote Link to post Share on other sites
Allansky Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Teraz to już się pogubiłem, wydawało mi się że jak wydam te 450zł na WE to to będzie coś w dobrej jakości. Ale teraz z tego co czytam wynika że tak nie jest. Edit: Przepraszam nie odświerzyłem strony przed napisaniem tego posta. Chyba zdecyduje się na tego Bell'a Edit2: Czyli EG-723 to oznaczenie 3 generacji Bella tak? Edited February 18, 2012 by Allansky Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 (edited) WE jest zbudowany w innym,bardziej awaryjnym systemie.Bell i Army są klonami tokyo marui.Części jest multum,serwis jest prostszy.O obu replikach jest w dziale o gaziakach temat :) Co do generacji to nie mam pojęcia,Jednak i tak gorąco ją polecam.Replika jest świetna,i gdyby nie to,że wole bardziej taktyczne wersje,wybrałbym właśnie tego bella :) A noo i co do Bella masz oznaczenia,może nie 100% zgodne z oryginałem,ale lepsze to niż goła klamka ;) No i nie można zapomnieć o walizce. :) Edited February 18, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Allansky Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 Poczytam, pooglądam i zdecyduje na razie Bell wydaje mi się dobrym wyborem. ogólnie rozchodzi się o to że będzie to mój pierwszy pistolet ASG i nie chce wydawać pieniędzy na coś co mnie zniechęci. Wole kupić dobry Pistolet i na początek się trochę pobawić niż kupić słaby karabin. Jak będę miał więcej gotówki to mam zamiar się wyposażyć w Karabin szturmowy i umundurowanie. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Z bella na pewno będziesz bardziej zadowolony,niż z WE. Jednak na początek wybrałbym jakiegoś AEG'a.Np. Cm003,a uwierz słaby to on nie jest,wręcz przeciwnie :) No ale to już twój wybór.Tylko wiedz,że przez najbliższy miesiąc raczej sobie z gaziaka na dworzu nie postrzelasz,bo jest za zimno :) Quote Link to post Share on other sites
Allansky Posted February 18, 2012 Author Report Share Posted February 18, 2012 Okropnie trudno jest coś wybrać na początku. Tyle tego jest że można dostać zawrotu głowy. Ogólnie okropnie podoba mi się BlowBack ale wiem że gaz w karabinie nie ma sensu bo za szybko się zużywa. Jeśli będę kupował jakiś pistolet (Broń boczna?) to wezmę gazowy z BlowBack. A karabin tylko elektryczny. ;] Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 WE- nie warto. TM 1911 ma HU regulowany, niemal wszystkie ich repliki i konwersje do nich sa dostepne ale oczywiście nie w Polsce. Karmisz go normalnie gazem, jakim byś chciał? CO2 bym nie pchał do tego więc zostaje HFC134 (nie polecam), GG, TOP gas, propan... do wyboru do koloru. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Dexter był kiedyś artykuł o Tm'owskim colcie który miał stałego HU na .25g kulki. Edit:Tak EG-723 to 3 generacja. Edited February 18, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Być może, na przykład sprężyna. Gazowy Colt 1911 TM zawsze, dokąd zaczęto ten model produkować HU miał regulowany. Chyba, że mam błedne dane ale nie sądzę. Edited February 18, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Edit:Tak EG-723 to 3 generacja. A to nie jest przypadkiem oznaczenie Colta M1911 w wersji Full Metal? W przeciwieństwie do EG-720, czyli odpowiednika, ale wykonanego z tworzywa? No, chyba że wszystkie EG-723 są III generacji. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Wiedziałem że gdzieś się pieprznę... Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 A Colt KJW - warty zakupu ? http://allegro.pl/kjw-colt-1911-meu-full-metal-blow-back-kp07-i2112221241.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts