Orzechonator Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Witam, niedawno kupiłem używaną MP5. Wyszedłem z nią na jakieś 30 minut na dwór, żeby trochę postrzelać i lekko mnie poniosło. Raz wystrzeliłem 10-sekundową serię. Dałem jej wtedy trochę odpocząć, jakieś pół minuty, a potem zacząłem spokojnie strzelać pojedynczymi kulkami. Tak przez 5 minut. Na następny dzień MP5 przestała strzelać całkowicie, poczekałem jeden dzień i znowu spróbowałem. Dalej nic. Naładowałem lekko baterię, ale dalej nic. Zauważyłem jednak, że pomimo tego że nie strzela, lekko się nagrzewa. Czy mogę z nią coś zrobić, a jeśli tak to co i za ile, czy też jest do wyrzucenia? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Witam, niedawno kupiłem używaną MP5. Wyszedłem z nią na jakieś 30 minut na dwór, żeby trochę postrzelać i lekko mnie poniosło. Raz wystrzeliłem 10-sekundową serię. Dałem jej wtedy trochę odpocząć, jakieś pół minuty, a potem zacząłem spokojnie strzelać pojedynczymi kulkami. Tak przez 5 minut. Na następny dzień MP5 przestała strzelać całkowicie, poczekałem jeden dzień i znowu spróbowałem. Dalej nic. Naładowałem lekko baterię, ale dalej nic. Zauważyłem jednak, że pomimo tego że nie strzela, lekko się nagrzewa. Czy mogę z nią coś zrobić, a jeśli tak to co i za ile, czy też jest do wyrzucenia? Może bateria jest za słaba ... a czy w ogóle daje znaki życia na tym aku , czyli słychac "stukanie" silnika ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Po prostu ci batka padła.Naładuj ją porządnie. Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 (edited) Nie słyszę kompletnie nic. edit: Naładuję, spróbuję ponownie i dam znać. Na razie dziękuję :) Edited February 19, 2012 by Orzechonator Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Może bezpiecznik. Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Dalej nic, ładowałem całe 5 godzin i nic się nie dzieje. Nie strzela. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 A sprawdzałeś bezpiecznik.? Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 To moja pierwsza broń, czy mógłbyś mi podesłać jakiś link lub sam mi napisać jak sprawdzić? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Mp5 ze stałą kolbą to jest? Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 (edited) Mp5 ze stałą kolbą to jest? Tak. Jeżeli w kolbie, to jak w niej sprawdzić? Rozkręcić jakoś, a jeżeli tak to jak? Edited February 19, 2012 by Orzechonator Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Wybij/wykręć pin kolby i delikatnie odciągnij ją do Siebie wyjmij kable i w czarnej/białej osłonie na kablu powinien się znajdować. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Ale z tyłu jest stopka, którą ruchem na dół się zdejmuje i tam jest tyle kabla, że wyciągnie się wtyczkę razem z gniazdem bezpiecznika... Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Mam trzy takie miejsca owinięte taśmą, pierwszy, najbliżej wtyczki odwinąłem i jest tam jakby takie złote coś, co na bezpiecznik mi w każdym razie nie wygląda. Drugi to zwykły kawałek kabla owinięty taśmą, a trzeciego nie sięgnę, bo jest na samym końcu kolby. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 no to masz bez bezpiecznika... te złote coś to są właśnie takie gniazda, w które bezpiecznik się wsuwa. Domyślam się że to są takie półkola wsunięte jedno w drugie. Prawda?? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 rodnath owszem jest stopka ale już kilka razy się spotkałem z tym że nie starczało kabla żeby wyjąć. Widać że kupowałeś replikę używkę to gdzieś na 99% jest zwarcie. Oddaj to komuś kto się zna niech to zrobi. Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 (edited) rodnath, tak, to są półkola wsunięte w siebie. I to też prawda, że kabla nie starczy aby wyjąć. Dziękuję wam wszystkim bardzo za pomoc, lecę jutro do serwisu : ) edit: Aha, i co mogło spowodować zwarcie? Może ta seria? Edited February 19, 2012 by Orzechonator Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Jak dla mnie replika sprawna, a brak bezpiecznika nie oznacza, że gdzieś jest zwarcie. Uważam, że albo za słabo bateria naładowana (ładuj wg wzoru podanego na forum) albo bateryjka jest po prostu już zajechana i tyle. Starczyło tylko na tę serię. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 (edited) Tak ale nawet jeśli batka była by zajechana to by trochę silnik tykał. A tutaj jest zero reakcji. Ale jeszcze jedno przyszło mi na myśl może wsuwka z silnika spadła. Edited February 19, 2012 by szymx1 Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Sprawdzałem jeszcze raz silnik, i strzeliła! Nie mam pojęcia o co chodzi, ale się cieszę! :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted February 20, 2012 Author Report Share Posted February 20, 2012 Zbyt szybko to powiedziałem, jeszcze dzisiaj strzelała normalnie. Gdy po kilku godzinach wyszedłem z nią na dwór wydawała niepokojące dźwięki i nie wystrzeliwała kulek. Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 hmmm musisz podrzucić komuś co jest biegły w dziedzinie budowy i niech Ci pomoże. Ja niestety nie wiem co masz na myśli mówiąc "niepokojące dźwięki". Quote Link to post Share on other sites
Orzechonator Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 Problem rozwiązany, była to wina elektroniki. 4 dyszki i po wszystkim ;) Dziękuję wszystkim, którzy starali się mi pomóc! Do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Ramboss Posted October 16, 2015 Report Share Posted October 16, 2015 http://airsoftcart.com/103-jj-airsoft-mp5-hop-up-chamber.html tą samą mam. Wszystkie części się zgadzają - nic nie zgubiłem... W takim razie co jest grane? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts