Lookit Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Albo kup zatyczki do uszu, zdania raz przeczytane zostanie w środku na zawsze:) Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 (edited) Replika jest już gotowa do działania, aku naładowany na full ( z waszą pomocą za co podziękowania się należą :wink: ) Kulki zakupione i pora zająć się ekwipunkiem, wyposażeniem broni, i ochroną oczu jak i ciała. Może na początek dodatkowe magazynki. Po dość wnikliwej lekturze na forum, doszedłem do wniosku, że najbardziej odpowiadają mi magazynki typu Mid-Cup o pojemności ok 70 kulek (ale przynajmniej nie wydają dźwięków- jak dziecięca grzechotka). Po magazynki jakiej firmy najlepiej sięgnąć (oczywiście tylko metalowe wchodzą w grę)? I ile ich powinienem mieć, żeby nie latać co chwilę na polu walki z ładowarką do kulek ? Druga kwestia to ochrona oczu - rozejrzeć się za goglami, czy może ochrona w formie okularów? Macie już spore doświadczenie w tym temacie, więc prosiłbym o wypowiedzi, która forma ochrony oczu lepiej się sprawdza w asg i nie przeszkadza przy korzystaniu z przyrządów celowniczych (kolimatory, lunety itp). I tutaj ponownie pytanie - po produkt jakiej firmy sięgnąć (stosunek jakość/cena). Ochrona twarzy - tutaj najbardziej skłaniam się do zastosowania arafatki. W tej kwestii pytań nie mam - zakupię dopiero pod kolor munduru, jak się w końcu na jakiś zdecyduję. Nadal nie mam munduru, początkowo byłem zdecydowany na flecktarna z demobilu (niestety dostępne same używki) więc zmieniłem zdanie i decydowałem się na polski WZ93 od Helikonu, ale po przeczytaniu paru negatywnych opinii pozostaje mi chyba opcja - brać kontraktowego wz93, i tutaj pojawia się moje pytanie - na lato najlepiej brać WZ 93 US-21 wykonany z rip-stopu ? Buty - Muszą być wysokie? Czy w niskich też można się dobrze i bezpiecznie bawić? Nie chciałbym się latem ugotować w butach powyżej kostek, więc może są jakieś inne alternatywy (np buty do kostek)? Z tego co widzę na allegro, sklepach ASG - tylko wysokie buty idzie dostać. Rękawiczki - czy sprawdzają się w asg rękawiczki z odkrytymi palcami ? wydaje mi się, że taki strzał w paznokieć to chyba bardziej bolesna sprawa, aniżeli przyjęcie strzału na inną część dłoni. Czy rękawiczki zasłaniające całą dłoń, nie utrudniają korzystania z broni ( precyzja wciskania spustu, regulacji hop-up'a itp) ?? Jeszcze jest kwestia konserwacji broni, po ilu strzałach powinno się ją konserwować(czyścić, smarować)? Replikę należy do tego rozebrać? Czy to tylko kwestia nasmarowania i wyczyszczenia lufy z pomocą załączonych akcesoriów wraz z bronią ? Macie jakieś sprawdzone oleje (sylikonowe z tego co wiem) godne polecenia? Jeśli o czymś jeszcze zapomniałem to proszę o sugestie, chciałbym na pierwszy wypad być już przygotowany do zabawy, żeby się nie okazało na miejscu, że zapomniałem o ... i o.... :wink: A na koniec dla rozbawienia towarzystwa wrzucam linka, do zabawnej aukcji w dziale ASG :biggrin: http://allegro.pl/tarcza-bojowa-asg-paint-ball-i2119114420.html Edited February 25, 2012 by Pawloosw Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Demobil to ZAWSZE są używki :D Ja osobiście mam CCE, jeszcze nie sprawdzałem go w boju, ale wygląda ładnie (podobny do woodlanda) kupiony na armyworld. Co do wygody, to nie moge powiedzieć, bo grubas jestem i mi sie troche wrzyna :P. Wysokie są dobre, bo usztywniają kostke tak, abyś mógł wrócić samodzielnie do domu. Rękawiczki bez palców mają tą zalete, że cały czas masz czucie w palcach. Postrzał w paznokieć musi boleć, ale co to za sport bez bólu :P Link to post Share on other sites
arend Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Pawloosw czy nie masz wrażenia ze to już lenistwem wręcz ogromnym śmierdzi . Są przecież działy odpowiednie na forum do poczytania. Jako ze w tej chwili nie mam dostępu do panelu moda temat istneje tylko do rana. Link to post Share on other sites
Didi Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Rękawiczki: ja używam rowerowe, zakryte i żyję. Buty: używam trekingowych od Hi-teck'a i wolę te, niż wysokie. Mundur: ja mam kontrakt z RS i wolę go od bawełniaka. Czyszczenie: wycior, szmatka i czyścisz lufę. Żadnych smarów. Magi: lowy od Boyi. 68 kulek. Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 Dregoriian21 - fakt, źle się wyraziłem z tym flecktatn'em chodziło mi o fakt, że wszystkie dostępne na allegro flektran'y są z demobilu :wink: Dzięki, za porady - rękawiczki wezmę bez paluchów (wolę czuć spust pod palcem). Didzip - dobry pomysł z tymi butami, tak chyba zrobię, co do munduru to chyba wezmę jednak ten demobil (są tanie jak barszcz) jak nie przypasują, dużo nie stracę. Ewentualnie się dokupi w przyszłości polskiego WZ93. Arend - Fakt, pytania nie na temat (patrząc na tytuł posta) ale wydaje mi się, że mniej zaśmieciłem forum pytając w dziale "do zielonych" zbiorczo o te wszystkie kwestie, aniżeli tworząc oddzielne tematy do każdego pytania. Replikę zakupiłem (temat nie aktualny) więc faktycznie temat do zamknięcia. Pozdrawiam i dzięki za udzielone odpowiedzi w temacie. Link to post Share on other sites
OFF Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Arend - Fakt, pytania nie na temat (patrząc na tytuł posta) ale wydaje mi się, że mniej zaśmieciłem forum pytając w dziale "do zielonych" zbiorczo o te wszystkie kwestie, aniżeli tworząc oddzielne tematy do każdego pytania. Replikę zakupiłem (temat nie aktualny) więc faktycznie temat do zamknięcia. Pozdrawiam i dzięki za udzielone odpowiedzi w temacie. Arendowi chodziło o to,że na pytania,które zadajesz można znaleźć odpowiedzi,a nawet setki odpowiedzi (tak,tak..na tym forum właśnie). Dlatego naucz się szukać na własną rękę. Btw. co do rękawiczek bez palców. Jak weźmiesz dobre,zwykłe (czyli takie "z palcami") rękawiczki to czucie również będziesz miał świetne,a jak coś to możesz tylko obciąć kawałek "palca" spustowego w tej rękawiczce. Link to post Share on other sites
Pawloosw Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 Niezły pomysł z tym obciętym palcem :zastanawia: Jutro robię zakupy, w tygodniu mundur powinien być na miejscu zresztą reszta akcesoriów tak samo. Cóż, do zobaczenia na polu walki :biggrin: Link to post Share on other sites
arend Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Docenisz ten pomysł zaraz po pierwszym trafieniu w odkryty paluch. Hyhyhyhyhyhy. Lepiej kup pełne rękawiczki. Lektura dla Ciebie na dziś: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/21827-mundury-kamuflaze-wrazenia-i-opisy/ http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/379-ochrona-oczu-i-twarzy/ http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/12-mundur-i-oporzadzenie/ Link to post Share on other sites
Recommended Posts