Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M15A4 sportline CA

Recommended Posts

heja!

jakiś czas temu zaciela mi się broń. Po sprawdzeniu silniczka, baterii oraz okablowania stwierdziłem, że jedynie problem w gearboxie.

Niestety nie znam nikogo kto by to wcześniej robił, więc odpaliłem jutuba i jazda. W środku nic nie jest uszkodzone.

Skręciłem gera do kupy no i dalej nie chce strzelać. Silniczek robi tylko takie 'tyk', kabelki sie przegrzewają, czyli sprawa jasna że nie ma siły ruszyć trybików.

Rozkręcam od nowa, skręcam, to samo nie ruszy. Czynność powtórzyłem kilka razy według schematów na jutubie. I tylko raz się zdarzyło że sprężyna została naciągnięta ale nie zwolniła się po wciśnięciu spustu.

Na szczęście natrafiłem na to wspaniałe forum, poczytałem trochę i dalej nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

Przeprowadziłem test silniczka na skręconym gearboxie z zębatkami jedynie w środku. i co? NIC :P

I tu mój geniusz podpowiedział mi by postarać palcami ruszyć zębatki ha! nie ruszą się.

Po odkręceniu 2uch dolnych śrubek, trybiki się kręcą. Po zakręceniu znowu nie.

Tak na myśl mi przyszło że zapewne podkładki są źle ułożone.

Czy ktoś potrafi mi podać schemat jak maja być rozmieszczone? Nie mogę tego ani na forum znaleźć, ani na google ani na jutubie.

Dodam że w gerboxie nie było nic zmieniane, ulepszane.

z góry dziękuje za pomoc, o efektach pomocy rzecz jasna poinformuje

Edited by kacek666

Jest kilka różnych sposobów na podkładkowanie. Jest to gdzieś na forum. Z mojego doświadczenia powiem Ci jednak, że jeżeli nie umiesz tego zrobić sam lub nie masz kogoś kto chociaż trochę się na tym zna i mógłby Ci pokazać/pomóc, to daj to na dobry serwis. Jak źle to zrobisz możesz sobie zepsuć zębatki.

Schematu do konkretnej repliki nie ma, bo każda się minimalnie różni wymiarami (nawet ten sam model-niedokładności w wykonaniu elementów).