MieszkoMac Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Witam. Kupiłem ostatnio to: http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/montaze-szyny-montazowe/rura-gazowa-ze-zintegrowana-szyna-ris-pod-optyke-dedykowany-do-replik-karabinow-ak-akm-p-j.html Nie mam za bardzo pomysłu, jak to mam zamontować tutaj: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028.html Trzeba będzie pewnie coś oderwać/wyciagnąć/wywiercić, problem w tym, że nie wiem co :) Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 (edited) Nie wiem jak sie cyme rozkłada, czy to po prostu sklejone dwie jednolite połówki czy nie, ale w moim boyiu po prawej stronie na wprost od prowadnicy zamka, jest takie " coś" i jak sie to do góry weźmie, to osłona rury gazowej, się luzuje i wystarczy pociągnąć. Edited February 21, 2012 by Gregoriian21 Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 No właśnie bo ty masz Boyi który rozkłada się jak ostry odpowiednik a on ma Cyme Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Bo ta Cymka to system TM jest. A ten RIS pasi chyba pod system VFC. Najlepiej niech Lesio albo Dread się wypowiedzą. ;) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Bez porządnej ingerencji piłą ręczną się nie obejdzie :) Trzeba będzie rozmontować front, wyjąć lufę zewnętrzną, uciąć po chamsku całą rurę gazową w Cymie, po czym wpasować nową rurę z szyną, natomiast nie jest powiedziane, że długość będzie się zgadzać. Quote Link to post Share on other sites
LaxerN Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 A morał tej bajki jest krótki, i niektórym znany. Lepiej kupić cm028A, niż twój karabin ma być piłą pojechany. A na serio to po co kupowałeś cm028 jak i tak chciałeś mieć ris? Quote Link to post Share on other sites
MieszkoMac Posted February 24, 2012 Author Report Share Posted February 24, 2012 Dobra sprawa rozwiązana, rura z koli zamontowana, bez krojenia. W sumie, nic nie musiałem kroić, tylko 1 rzecz w środku wyrwać. Dlatego jeśli ktoś kupił Cm.028 i chce zamontować kolimator- nie ma problemu :D(trzeba było tylko rozebrać na części pół repliki, ale ok) Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 WYRWAĆ? :O Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Czy to co wyrwałeś to była ok półmetrowa miedziana rurka? :P Quote Link to post Share on other sites
MieszkoMac Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 No co ty! Wyrwałem tylko jakiś silniczek, no i nie wiem czemu teraz nie strzela o_O A tak na serio, to była jakaś plastikowa część na ów rurce. Cóż replika działa więc chyba nie była potrzebna :) Quote Link to post Share on other sites
RedViper Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Hahaha podoba mi się twoje podejście :) Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Czyli mam rozumieć, że po prostu włożyłeś rurę z risem na ten plastik, który trzyma ten taki złotawy pręt, tak? Szac :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts