Żółwik Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Na wstępie uprzedzam że o pistoletach mam małą wiedzę. Od pewnego czasu przeglądałem ten dział jednak sytuacja zmusza mnie do dokonania szybkiego zakupu. Przepraszam jeśli kogoś urażam typem tego tematu, gdy tylko uzyskam pomoc można go usunąć. Replikę chciałbym zamówić jeszcze w tym tygodniu - im szybciej tym lepiej - dlatego muszę w taki sposób tutaj pisać. Najważniejsze info o replice której szukam: Budżet do 400 zł Typ broni Colt M1911A1/ MEU (obojętnie) lub Beretta M9 Rodzaj zasilania: Green Gas - "ładniejsze magazynki - chociaż trzeba dźwigać butlę zamiast kapsułki" Posiadanie systemu Blowback Zaznaczam, że ma to być broń boczna - nie będzie używana jakoś ekstremalnie - większość czasu przeleży w kaburze... Pod uwagę brałem: Berettę i Colta od KJW - koszt około 380 zł jednak na forum doczytałem że po dłuższym czasie nie sprawuję się tak dobrze jak na początku. http://allegro.pl/kjw-beretta-m9-full-metal-blow-back-9606tm-i2112221180.html http://allegro.pl/kjw-colt-1911-meu-full-metal-blow-back-kp07-i2112221241.html Pod uwagę brałem również Colta od Army http://gunfire.pl/product-pol-1152192687-DropZone-R27.html w cenie 326 zł - ładne opinie na forum, dobra cena - można dołożyć na magazynek I ostatni Colt M1911A1 od Bell'a za 350 zł w Blacksword http://blacksword.pl/product-pol-174-EG-723-replika-pistoletu-Colt-M1911A1.html bardzo dobre opinie. Zależy mi na dostępności części oraz kompatybilności magazynków Dziękuję z góry za podpowiedzi i jednocześnie proszę moderatorów o litość Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Bell/Army wg mnie. Różnice są kosmetyczne... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Skrobnę 3 słówka o Army, bo takie sam mam i używam z dziką rozkoszą. Wyglądowo jest to niemal idealny klon Marui, wszystko z zewnątrz (w środku z grubsza też) jest jak w replice Marui (te same drobne błędy w oznaczeniach). Hopek nie jest tak dobry jak w replice TM, natomiast jest OK. Kulki podkręcane są porządnie, nawet 0,25 (stosowałem Guardery i G&G). Skupienie na dystansach CQB zadowalające, w lesie różnie bywa (wiatr, krzaczory, etc.). Jedyna bolączka to cieknący magazynek. Ja swój doszczelniam dość regularnie, ale to dlatego, że jestem za leniwy żeby sobie sprowadzić porządny dolny zawór. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Jest to klon marui, na pewno. Z tym, że wykonanie w Marui jest o wieeele lepsze, zarówno wewnątrz jak i z zewnątrz. Zastosowane materiały też. Ale na pewno ARMY jest lepszym wyborem niż jakieś WE czy KSC Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 Wielkie dzięki czyli Army/Bell - prosiłbym jeszcze o wypowiedzi dla ogólniejszego zestawienia. Rozumiem, że oba są w standardzie Marui i bez problemu podejdzie do nich większość magazynków - które najbardziej polecacie ? Bo przy zakupie Army może skuszę się od razu na dodatkowy magazynek. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi w tak szybkim czasie. Quote Link to post Share on other sites
Rork Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 (edited) Jeżeli chodzi o Army R27 to po trzech miesiącach musiałem zmienić zatrzask magazynka, ale to jest część bez problemu do dostania. Fajnie kopie, dosyć ładnie wykonany, lakier troszkę odpryskuje więc trzeba się z nim raczej delikatnie obchodzić. R27 ma trochę zapasowych części w zestawie. Edited February 21, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Polecam Bella. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 nicknitro - jakbyś mógł troszkę więcej napisać Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 (edited) Hmmm...Co dużo o niej pisać.Zamówiłem ją dla kolegi.Wykonanie jak na chińczyka na wysokim poziomie.Jest ciężki,dobrze leży w dłoni,i ma jak na gaziaka naprawdę mocnego kopa.Rzuciły mi się dwie negatywne rzeczy w oczy. Po pierwsze-lakier ma w niektórych miejscach lekkie wgniecenia-jakby od piasku.Mi to akurat nie przeszkadzało,i rzuca się w oczy po dokładniejszym przyjrzeniu Po drugie-może tylko w tym egzemplarzu.Górna uszczelka była niestarannie odlana,mimo to wszystko było szczelne. Co do zalet jeszcze. Po pierwsze. masz oznaczenia-może nie do końca zgodne z oryginałem,ale są i cieszą oko ;) Po drugie. Otrzymujesz replikę w fajnej walizce.Gratis jeszcze dostałem 2 zestawy cylindrów,w tym jeden metalowy. Jeżeli masz jakieś pytania to śmiało pytaj ;) Dodam jeszcze,że od zakupu minął jakiś miesiąc czasu,i kolega jakichś innych mankamentów nie doświadczył. Edited February 21, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 Zamówiłem R27 z Gunfire. Jutro prawdopodobnie będzie u mnie postaram się zrobić jakiś opis - wstawię go tu http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/116364-colt-1911-meu-od-army-r27-opis-zdjecia-i-wrazenia/ Jakie magazynki polecacie ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Ten co jest w zestawie trochę Ci posłuży. Z czasem zacznie puszczać, ale wtedy wystarczy rozebrać, nasmarować i znowu trochę potrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Żółwik Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 To wiem - ale chciałbym mieć drugi magazynek - planuję nosić Colta w kaburze IMI na panelu udowym. Obok miejsce na jeden dwa magazynki... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Magi od bell'a są dobre, nie puszczają gazu, ale możliwe że drobna modyfikacja jest potrzebna żeby pasował do Army. Poczytaj na forum, było o magach do klonów Colta TM... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts