Looc Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Witam, Na kitliście współpracujących części z KWA wymieniony jest oryginalny chwyt pistoletowy pts MOE, ale czy próbował ktoś założyć chińską kopię (np. te od krakmanów czy gunfire)? W moim przypadku jest problem za założeniem samej rączki na gb oraz zmieszczenie silnika kwa do środka rączki. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Mam i bangla bez problemu. Żadnych problemów z instalacją sobie nie przypominam ale to dawno było. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 To sprawdź gdzie Ci blokuje i delikatnie przejedź pilnikiem czy papierem ściernym, może masz jakieś naddatki materiału albo coś.. Problem masz z włożeniem samego silnika czy z przewodami w środku ? Jak z przewodami to jakie to przewody? Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 Jednak wszystko się zmieściło i silnik brzmi ok więc chyba spasowało. Jedyne co było nie tak to ta tylna wyprofilowana część wychodziła poza body i wadziła o ucho do mocowania zawieszenia. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Chiński czyli te chwyty elementa i podobne? Zastanawiam się nad takim, masz możliwość cyknięcia słit foci żeby zobaczyć jak to wygląda w realu. Chodzi o wykonanie, najlepiej miejsce łączenia z body i część dolną przy pokrywie silnika bo tam zawsze wychodzi "jakość". Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Chwyt jak chwyt ale stopka jest beznadziejna. Plastik jest marnej jakości i się wygina. Tuleja gwintowana potrafi wyjść ze stopki. Ogólnie nie polecam. Mowa o chwycie produkcji element. Quote Link to post Share on other sites
Looc Posted February 24, 2012 Author Report Share Posted February 24, 2012 zdjęcia https://picasaweb.google.com/107684649063745830450/Chwyt02?authkey=Gv1sRgCPaj4N3IxffTeQ Jak na razie to jestem zadowolony, faktura plastiku jest bardzo przyjemna i pewna w dotyku, stopka wygląda ok i wszystko siedzi dość ciasno ale pewnie. To jest dokładnie ten chwyt: http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/raczki-i-chwyty/prosty-chwyt-pistoletowy-do-serii-m4-coyote-acm.html Raczej nie jest to element (choć o magpulowych kopiach elementa, szczególnie CTRkach słyszałem sam pozytywne opinie). W zestawie śrubki do stopki imbusowe dość dobrej jakości i te do przykręcenia rączki do gb krzyżakowe też wydają się ok. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 O to on ma wytłoczenia? Na Taiwańskich fotkach takowych nie widać...dzięki, w takim razie sprawa do zastanowienia na poważniej. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Cerber wszystkie kopie chińczyków mają zamazane oznaczenia wystarczy zobaczyć R17 ARMY, Zawieszenie typu MS2 albo T-POD od FAB wszystko to ma oznaczenia ;p Quote Link to post Share on other sites
Sebek94 Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Częstym problemem w chwytach jest też nie spasowanie gwintu wewnętrznego ze śrubą znam kilka przypadków ja musiałem zeszlifować 2/3 gwintu na śrubie Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Upgrade i tuning -> AEG/EAG I i II klasa, gazowe, sprężynowe" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Ogólne techniczne". Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Chwyt kupiony i muszę przyznać że jest naprawdę dobrze wykonany jak na zachodnie robótki. O wiele lepszy niż kiedyś kupiony G27 gdzie nadlewki wyglądały jak łyżki przyczepione do boków. Nie mniej polecam, dobrze zrobiona podróbka :) Quote Link to post Share on other sites
C3lin Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Ja kopiłem ten chwyt Element" http://azteko.pl/chwyt-pistoletowy-g27-do-m4m16-p-1789.html Nawet przypiłowanie i to spore środka chwytu, nie pomogło w niczym. Musiałem ponownie zainstalować oryginalny chwyt KWA. Silnik się zacina w chwycie Elementa. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts