Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam ;)

Jestem tu nowy, ale w asg troche się bawię. To znaczy bardzoo interesuję sie militariami, survivalem, asg itd ;)

Mam już mundur, kamizelkę na rózne przedmioty, dobre buty, okularki i potrzebuję pierwszego AEG'a, bo znudziło się już chodzenie z "pompą", sprężyniak pójdzie do kolegi w spadku ;D

Z róznych tematow i poradnikow z tego forum wyczytalem dużo przydatnych informacji, ale z racji ile jest pistoletów do wyboru to sam nie umiem podjąć decyzji.

Korzystałem głównie z tego http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/55683-poradnik-maniaka/page__p__1592370#entry1592370 za co dziękuje autorowi ;)

Budżet to narazie jest 400+ dozbieram do 500 ale to max ;)

Więc tak.. Pierwsza myśl z ponad roku temu to chciałem kupić g36 od JG oczywiscie nowe.

Teraz pomyślałem nad ak47 od cymy cm.028 - wyczytalem dobre opinie i cena tez jest ok.

I tu jest małe ale. Coś czuję do serii eMek ;) Bardzo chciałbym miec M4. Więc tez cos znalazlem .

M4 od JG, gear v3, metalowe body od BOYI'a link

M4 od JG CQB (ale myslę że w terenie tez da na pewno rade) gear v2 z precką, kolimator link

M4 od P&J link

M4 od JG CQB, ale juz raczej plastikowe body i coś ma uszkodzeone, a na wymianach sie nie znam. link

Co wybrac ?Czy kupować ze sklepu nowe (ak lub g36) czy kupić używkę M4 ? Bo w sumie czy będzie potrzebna gwarancja.. Jak używkę to za ile mogę je wyrwac/ do ilu licytowac zeby nie przepłacic i czy nie bedzie lipy jak otworzę pudelko.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Dodam ze szukalem ale nic takiego nie znalazlem na forum wiec powstrzymajcie sie z pouczaniem ;)

Kolejny półpiśmienny na forum. Pierwsze ostrzeżenie za pisownię.

Drugie ostrzeżenie za gamonizm, bo wystarczyło ze zrozumieniem przejrzeć tematy przyklejone.

Arend

Edited by arend

eMka wymaga pewnego nakładu finansowego, żeby zacząć strzelać dobrze i bezawaryjnie.

Jeśli nie stać Cię na M z KWA, to jedyne emki chińskie, które są dość powtarzalne i wytrzymałe i śmiało bym Ci je polecił, to IV/V generacja JG (wypuszczana też przez Gunfire jako GFC [ale nie GFC/AGM!]) oraz III generacja A&K (wypuszczana też przez Taiwangun jako P&J [ale nie P&J/Boyi!].

Jezeli jestes nowy i nie znasz sie na naprawach sprzetu to nie kupuj uzywek.

sory za błąd ;)

czemu nie polecisz ? w takim razie lepsze g36 od jg, z absu ?

Nie polecam, gdyż GB v2 (a tylko taki wchodzi do M'ek) produkcji chińskiej ma znacznie większe szanse na pęknięcie niż v3.

A z bardziej obrazowych powodów: w mojej drużynie jest 4-letnia gieta JG i 3 chińskie M'ki (1x 4 letnia + 2x 3 letnie) i tak, jak gietka pięknie zasuwa dalej (jedynym problemem był silnik), tak już tylko jedna M'ka żyje i właśnie jedzie do serwisu, bo ledwo już się trzyma.

A co do ABS'u to osobiście wolę go od ZnAl'u ;)

Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Za popisy piśmiennicze Autora. A i tematyka poruszana tysiące razy. Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum WMASG.PL Załoga WMASG
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...