eeRJott Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Witam. Jakiś czas temu zwróciłem się do Was z prośbą odnośnie ładowarki, akumulatorka/ów i zasilacza. Po szybkiej i rzeczowej podpowiedzi dokonałem zakupów - i nie to, że wyszło iż pomogliście...a ja wziąłem "co swoje" nie podziękowałem i cisza. Nie chcąc pisać pustych postów czekałem aż zbiorę wszystko , niestety tamten wątek zniknął, zatem. Zgodnie z zaleceniami zakupiłem w poleconym sklepie to: Wraz z takimi otworkami: W zestawie były/są takie oto magiczne "kajbelki" Zauważyłem iż wejście do kontaktu jest "nienasze" zerknąłem w stronę laptopa - pasuje kabelek od jego zasilacza, super. Na szybko w głowie...a jak napięcie skoczy w domu ? Bo zupa była za słona czy coś... Kupiłem zasilacz, który mam nadzieję ochroni rzecz delikatną przed skokami napięcia. W sklepie, który jest wspomniany na Waszym forum, zakupiłem takie oto coś: Po objaśnieniu jak i czego szukać pod GR ,by pluł kulkami, zakupiłem baterie wcześniej wziąwszy wymiary z wolnej przestrzeni jaka mi pozostała między osłoną a lufą. Poleciliście LiPo, zatem: I tu z takimi złączkami: Jedna z nich nawet pasuje do ładowarki, a wygląda to tak: I tu korzystając z okazji(zanim zacznę obracać wątek o ładowaniu akumulatorów) czy tylko te jedno wejście jest wystarczające do naładowania w/w baterii? Opakowanie w którym te były zapakowane niestety nie posiadało żadnych opisów co w co i po co. Swoje rozeznanie na ten temat niby już mam, poczytałem - wolę jednak zadać pytanie 100 razy, niż "siam" popsuć za 1 razem. Zgodnie z tytułem, jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za szybką i rzeczową reakcje, złote Ludzie jesteście i niech Wam patron ASG`owców w kulkach wynagrodzi(jeśli takowy istnieje) Pozdrawiam Rafał Jankowski Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 (edited) To co podpiąłeś właśnie do tego służy i tylko jedno się podpina to drugie wkładasz do repliki i działa ;p Edited March 3, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 A to nie jest przypadkiem złączka balansera tylko i trzeba jeszcze podczepić Tamiye? Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 @Włodek - Jakbyś zobaczył instrukcję to byś wiedział, że trzeba podpiąć oba wejścia. @eRRJott Wśród kabelków od ładowarki są krokodylki. Kupujesz/załatwiasz kawałek kabla, wtykasz go w wtyczkę tamiya (tą żółto-zieloną), drugi koniec wkładasz w krokodylki, nie robiąc spięcia lub nie myląc polaryzacji (kolorów). Dzięki temu masz prowizoryczną przedłużko-przejściówkę. I działa. Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 (edited) To sorry za błąd. Myślałem że w każdej ładowarce li-po jest tak samo. Edited March 3, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts