Kceur Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Witam ! Jestem posiadaczem repliki cm.049 i baterii Li-PO Rac Li-poly 7,4V 1100mAh. Na baterii jest napisane że nie można rozładowywać poniżej 3,0 V na calę. Wiem że ową baterię można doładowywać tak więc po każdej strzelance bym to robił. Ale tu wynika moje pytanie. Czy owa bateria wytrzyma choćby 8 godzinną strzelankę ? W sklepie mi sprawdzał przed kupnem napięcie i jest na full naładowana . A w niedziele mam strzelankę. Wiem że istnieją alarmy i mierniki napięcia. Ale jeżeli byłbym pewny że wytrzyma 8h strzelania to ładował bym po i zostawiał na następny tydzień. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Kceur Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Ale o sso chodzi? "Wystrzelasz" całą batkę przez te 8 godzin albo i nie, skąd to mamy wiedzieć? calę celę Quote Link to post Share on other sites
spartanaqa Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 (edited) To zależy od tego jak "prądożerną" masz replikę, ile siejesz kompozytu, cóż - nie jesteśmy jasnowidzami. Jeden przez 8 godzin wystrzeli 3-4 lowy, drugi wywali dwie paczki kulek. Musisz sam wywnioskować - 1,1Ah to nie jest jednak wielka pojemność. Edited March 6, 2012 by screw Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Moja starcza na ok. 10 midcapów. 330 fps, 25 rps, głównie semi. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Jeżeli przez 8 godzin będziesz trzymał spust to Ci nie wystarczy. W ogóle co to za miara "8godzinna strzelanka" już prędzej pytaj ile kulek wystrzelisz i podaj jaki masz spring i silnik, wtedy ktoś z podobnym setupem Ci podpowie. Quote Link to post Share on other sites
Kceur Posted March 7, 2012 Author Report Share Posted March 7, 2012 Macie racje sorki za głupie pytanie. Mam stockową cm.049. Po prostu chcę uniknąć zniszczeniu baterii już po pierwszej strzelance dlatego pytam. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Kup mały miernik i sprawdzaj co jakiś czas napięcie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts