exdij Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Witam! Mam problem z magazynkiem ghk co2, ponieważ gdy dokręcam śrubę dociskającą kapsułę ( robię to wkrętarką ) i chociaż jest ona już dobita do oporu to cały gaz od razu ucieka, a że jestem zielony to tu się rodzi moje pytanie czy ja robię coś źle czy to może coś z magazynkiem. Właściciel twierdzi, że magazynek działał i po prostu trzeba to szybko i mocno dokręcić. Poza tym czy na spodzie wokoło tego miejsca które przebija kapsułkę nie powinno być jakiejś uszczelki? U mnie widać tam tylko kolor złoty. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Kolor złoty , bo pewnie uszczelka jest .... przezroczysta :biggrin: .... albo rzeczywiście tam jej nie ma . Zawsze powinno się "psiknąc" specjalnym silikonem na główkę kapsuły , żeby mag (w miejscu uszczelki) trzymał szczelnośc . Quote Link to post Share on other sites
exdij Posted March 10, 2012 Author Report Share Posted March 10, 2012 Problem jest w tym, że mag zachowuje się tak jakby cały czas był otwarty, ponieważ gaz ucieka mi na nogę co oznacza, że od strony kulek. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Zaglądnij do działu gaziaków. O ile pamiętam była tam duża rozmowa na temat tych magów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts