Akuro Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Witam. Kilka dni temu dostałem od znajomego jego broń do asg ponieważ on już zakończył "karierę". To MP5 elektryk. Dzisiaj po naładowaniu baterii postanowiłem ją przetestować. Wszystko fajnie chodziło, dobry zasięg ale po jakiś 10 minutach przestał strzelać. Wszystko działa dobrze, magazynek podaje kulki, słychać wystrzał tylko kulki nie wylatują. Po wyłożeniu magazynka wypada kilka kulek bez jednej która wchodzi do lufy. Po kilku wystrzałach sama wypada przez otwór do magazynka. Zaznaczam że broń nie jest nowa, mimo to na początku fanie chodziła. Ma ktoś jakieś propozycje co by to mogło być i co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Ustaw hop-up'a na zero i strzel jeżeli to nie pomogło, być może kołnierz gumki się podwinął. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Dysza się porusza? Quote Link to post Share on other sites
Akuro Posted March 11, 2012 Author Report Share Posted March 11, 2012 Po wyciągnięciu magazynka bez kulek wszystko jest ok. Jak kulka ląduje w lufie wygląda tak jak się zacięło. Jeśli to coś da mogę zrobić zdjęcia samej broni i jak to wygląda w środku. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Przeczyść lufę wyciorem delikatnie nasączonym olejkiem silikonowym, a następnie Ustaw hop-up'a na zero i strzel jeżeli to nie pomogło, być może kołnierz gumki się podwinął. zrób jak radzi @ST1CH.Wymień gumkę "hopsiupa". Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Faktycznie, zabieg wymiany gumki będzie korzystny, wymień od razu dystanser, to też nie zaszkodzi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts