Hammurabi Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Witam !!! Zastanawiam się nad kupnem tego oto taniego hełmu http://gunfire.pl/product-pol-1152189171-Helm-M-I-C-H-2000-PASGT-OLIVE.html Jakie są wasze opinie na temat tego sprzęciku ? Czy kupując go nie wyrzucę pieniędzy w błoto ? Z góry pozdrawiam !!! Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Miałem kiedyś coś podobnego. Jak dla mnie porażka. Dostaniesz kulką w hełm i można "ogłuchnąć". Równie dobrze można nosić zwykły garnek na głowie. Bujał się na boki. Cienki plastik na pewno nie ochroni głowy przed jakimś spadającym gruzem. Nosić można, ale nie spodziewaj się cudów. Jakby poprawić trochę paski, wyłożyć wewnątrz jakąś gąbką wygłuszającą. To jeszcze jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 (edited) Byyyyłooo wiele razy na forum o tym mówione trzeba poszukać. Jak nie w tym dziale to w dziale dla zielonych gdzie podobne tematy pojawiają się szybciej niż grzyby po deszczu. Z dołu pozdrawia Vender. EDIT: "Szukajcie a znajdziecie, proście a będzie wam dane" Ale no dobra, znaj li mą łaskę: Kolega ma tego PASGT wymienił w nim paski itp. i siedzi mu na głowie w miarę pewnie ale jest to ogólnie nie wygodny hełm, co do ochrony przed kulkami to jakoś da rade nikt nie strzela w ciebie śrutem. Ja mam i nie nażekam MICH2000 i myślę że lepiej dołożyć i go kupić. Poduszki znajdujące się w środku zapewniają komfort noszenia ale jest trochę cięższy bo jest zrobiony z większej ilości materiału jest po prostu grubszy. Tylko że lepiej sprawdzić i przykręcić śrubki mocujące paski, w moim miały luzy. Edited March 14, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Hammurabi Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Vander a dał byś rade podesłać linki do tych tematów ? Bardzo bym prosił :) Byyyyłooo wiele razy na forum o tym mówione trzeba poszukać. Jak nie w tym dziale to w dziale dla zielonych gdzie podobne tematy pojawiają się szybciej niż grzyby po deszczu. Z dołu pozdrawia Vender. Quote Link to post Share on other sites
Hammurabi Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Dzięki Panowie jak coś to czekam jeszcze na inne opinie :D Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/replika-helmu-mich2000-wersja-light-acm-coyote.html Sam używam czegoś takiego. Fajny,lekki jedynym minusem była odkręcająca się śruba zawieszenia. Ale wymieniłem ją i wszystko jest bdb ;) Quote Link to post Share on other sites
Hammurabi Posted March 19, 2012 Author Report Share Posted March 19, 2012 Nie usuwam tematu bo może sie przydać :) Kupiłem hełm i byłem z nim na strzelance. Jak dla mnie idealny. Dobrze leży na głowie pasują do niego gogle. Polecami zachęcam do zakupu :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts