Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

replika na lata

Recommended Posts

Witam !

Na wstępie chciałbym się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. Chciałby się nieco dowiedzieć o replikach bardziej wytrzymałych. A mianowicie. W asg nie jestem tak bardzo zielony. Na swoim koncie miałem już parę "chińczyków" które szczerze powiedziawszy strzelały bardzo słabo. Być może to moja wina że zacząłem się bawić w używki. Być może miałem po prostu pecha. Dlatego pozbywając się mojego całego asortymentu postanowiłem kupić coś co by było dobre firmowe i niezawodne. Co mam na myśli mówiąc dobre. Przede wszystkim zadowalające osiągi itp. Z góry zapowiadam, że nigdy nie bawiłem się w rozbieranie replik z obawy aby po prostu coś nie "spierniczyć" . Przede wszystkim szukam repliki która jest stosunkowo krótka. Na zabawkę + baterię mam 1000 zł. Pierwszą i zapewne jedyną ( choć mogę się mylić) w tej cenie jest LMT Defender Patrol Carbine (link http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4310 ) Szukałem recenzji na temat tej broni i szczerze powiedziawszy mało o niej znalazłem (być może słabo szukałem ) znalazłem tylko to ( http://wmasg.pl/pl/armoury/show/86095) i tu moje pytanie czy te wszystkie repliki mają te same wnętrzności a różnią się tylko wyglądem ? Czy ta replika będzie dobra na długie lata strzelania i nie będzie wymagała wkładu finansowego ? Chcę po prostu odżałować te 1000 zł i nie wydawać więcej pieniędzy na części do repliki itp. Czy ta replika ma zadowalające osiągi itp. ? Z tego co słyszałem to KWA jest jedną z lepszych firm dlatego wydaje mi się że to będzie dobry wybór.

Pozdrawiam john44

Guest gecko123

Jeśli chodzi o niezaodność to i owszem, ale jeśli o wykonanie i osiągi to już lipa. Ja wziąłbym CA, G&G, VFC, lub G&P. Zapytacie, czy miałem te repliki w ręcę i z nich strzelałem. Oczywiście, bo gdyby nie to bym o nich nie pisał.

Heh, również strzelałem ze wszystkich tych M'ek. VFC bym nigdy nie wziął, wykonanie może trochę lepsze, ale replika jest nienaturalnie lekka, tragiczny GB i hop-up. M'ki G&G i CA też są słabe. KWA bije je na głowe, mają podobne wykonanie i spasowanie, z tym, że KWA ma kupowate oznaczenia i dziadowskie piny. Minusem jest też 3 częściowy upper receiver, ale nie się trzyma i nie ma luzów. G&P jest lepiej odwzorowana, ale ma trochę słabsze bebechy.

KWA ma swoje minusy, ale jest nie do zajechania.

No to w takim razie nic dodać nic ująć . Zapewne niebawem ja zamówię. Mam nadzieję, że się nie zawiodę i będzie to pierwsza i ostatnia replika która będzie dobrze strzelała nie mając przy tym żadnych awarii.

Pozdrawiam john44 .

Edited by arend