Qdłaty Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Otóż 3 dni temu dotarła do mnie nowa replika, cieszyłem się jak dziecko i wgl. Po meczyku asg z kumplami chciałem rozładować batke (bo to nowa replika) no i sobie strzelałem, strzelałem a tu nagle dziwne charczenie a kulki nie wylatują. Dostałem prawie zawału serca. A więc pytam się teraz czym to moze być spowodowane, co z tym zrobić, jak to naprawić. Bardzo proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Filmik wrzuć. Quote Link to post Share on other sites
Qdłaty Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 Mam jeszcze jedno pytanie, gdyż zdaje sie że to coś z gb, czy mógłbym dać do naprawy na gwarancje sam gearbox ? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Nie - musi byc cała replika . Wnioskuję , że tłok poszedł lub jakaś zębatka . Quote Link to post Share on other sites
primitive Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Dołączę moje pytanie do tego tematu. Również chodzi o cm.028. Dziś ją testowałem na powietrzu. Akumulator naładowany z początku replika strzelała dobrze zarówno seriami jak i pojedynczo. Jednak po jakimś czasie (może 100-150 kulek wystrzelanych) przy ustawieniu na pojedyncze strzały gearbox jakby zaczął "przeskakiwać". Wykonywał strzał i zamiast kolejnego przy ponownym naciśnięciu spustu słychać chrobotanie bez wyrzutu kulki, przy ponownym strzale znów wszystko wracało do normy. Domniemam, że takie "przeskakiwanie" nie jest czymś normalnym, czy to się zdarza? Nie mam doświadczenia więc pytam. Druga sprawa, że nie zawsze wystrzeliwał kulki ale te awarie kojarzę z niepełnym magazynkiem i faktem, że po podkręceniu magazynka replika wystrzeliwała kulki normalnie. Wiec to pewnie nie tyle awaria co moja niewiedza. p.s. Czy magazynek można wystrzelać do końca...czy zawsze zostaną w nim kulki które już nie mogą być podebrane przez mechanizm przesuwający je do komory? Dziękuje za odpowiedzi na te z pozoru głupie pytania. P. Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 (edited) Czasami podczas zacinki kulki na kołnierzu gumki gb wydaje taki nie przyjemny dźwięk. Gdy replika zacznie dziwnie działać wyciąg magazynek, włóż wycior do lufy jeśli wypadnie kulka to spróbuj wtedy strzelić, jeśli będzie normalnie strzelała to prawdopodobnie wina złego założenia gumki. Edited March 19, 2012 by kamir0014 Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 I strzelanie na suchu żeby rozładować akumulator nie ma zbytniego sensu, bo bebechów szkoda. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts