baartkoo Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 (edited) Witam, juz troche siedze w ASG, z pare lat, mialem wiele replik i wkoncu wrocilem po raz 3 do sprezynowki, i kupilem mb07 well`a. Wszystko wporzadku bylo jakies 3 dni. Dzisaj bylem na strzelance na poczatku mialem problem[ zaraz opowiem jaki] pozniej strzelame sie bez problemow jakies 3-4 godziny. Po powrocie do domu znowu mam problem ktory występuje juz caly czas, a mianowicie, gdy naciagam sprezyne to ona normalnie sie tak jakby"zaczepia" to nie moge wrocic dyszy[ cylindra] spowrotem, kiedy nacisne mocniej ona z impetem wraca na swoje miejsce, lub gdzy nacisne spust, rozebrałem ją nie widze tam nic dziwnego, a po za tym stalo mi sie to przed strzelanka a pozniej dzialalo. Jezeli chcecie pomoc a macie jakies pytania to prosze. Dziekuje za jakikolwiek odzew. Teraz znowu zadzialalo 3 razy strzelilem, moze tu chodzi o nasmarowanie? Od kupna jej nie smarowalem, moze to dlatego? Edited March 17, 2012 by baartkoo Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 nasmarowalem porzadnie olejkiem silikonowym, raz strzela raz nie Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 rozbierz zespoł spustu, jaki jest pęknięty to jego wina Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 rozbierz zespoł spustu, jaki jest pęknięty to jego wina dz tak zrobie Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 nie jest pekniety :) Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 Nie wiem co mam zrobic, rozbieralem, smarowalem, wszystko sprawne, raz sie zaczepi wroce i strzele normalnie, a raz sie zaczepia i puszcza, a raz zaczepia i nie da sie wrocic bo sie wbija. To jest nowka, ma z 1miesiac a raz na strzelance, cala strzelanke strzelalem normalnie. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Możliwości są trzy: 1. pęknięty trigger sear 2. starty piston sear 3. starty tłok Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 jaki tam tłok siedzi plasticzny czy alu?, a jak nie tłok to na 100% zaczep tłoka Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 18, 2012 Author Report Share Posted March 18, 2012 Słuchajcie, jezeli porobię foty to bedziecie w stanie powiedziec cos wiecej? Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 18, 2012 Author Report Share Posted March 18, 2012 jeszcze jedno, taka sprawa podlega reklamacji? Mam gwarancje jeszcze, uzywalem jej raz. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Sprężynowe -> "Tanie repliki"" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Sprężynowe -> Problemy i serwis". Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 jeżeli pękł zaczep tłoka lub zespół spustu to ci nie naprawią, bo powiedzą że to usterka mechaniczna wywołana przez cb. Quote Link to post Share on other sites
baartkoo Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 nic nie jest pękniete :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts