Maciek96 Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 (edited) Witam, jestem na tym forum nowy jednak nie tak całkiem zielony w temacie ASG. Jestem ze Świdnika (koło Lublina) i czasami razem z kumplami robimy sobie wypady na strzelanki o różnych scenariuszach. Mam Type 89 od Both Elephante i na spółkę z bratem SWD CM057 ( nówka ma ok 2 tyg). Chciałem odnowić i wytuningować mojego kochanego Typa 89 i właśnie tu proszę o radę. Muszę w nim wymienić gumkę HU, lufę i kupić minimum jeden magazynek bo podstawowy hi-cap się rozlatuje. Moja replika ma już ok 4 lat i nadal wszystko działa ale lufa ma pewnie ok 6,08 średnicy a długość to 425 mm. Lepiej kupić krótszą tak aby nie wystawała o mniejszej średnicy czy może wystawać parę cm i mieć większą śrenicę. co do gumki HU czy kupienie jakiej kolwiek jest ok czy musi być spasowana z lufą. A co do magów to jakie pasują od jakiej firmy z serii M4/M16 (mam kasę więc chcę metalowe mid-capy i low-capy). Chętnie kupię lunetę PSO-01. Edited March 18, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 (edited) Co do gumki,to możesz kupić dowolną od aega.Polecam g&g zieloną,albo systemę energy.Co do luf to lepiej brać o oryginalnej długości.Praktycznie długość lufy nie gra roli w szturmówkach,bo i tak różnicy nie zauważysz(piszę to na własnych doświadczeniach z mp5k,p90,i g3).Celuj w lufy promyk/km-head lub systema/guarder.I przede wszystkim nie kieruj się średnicą i długością,bo 6.03 guardera jest lepsza,niż jakiś 6.01 madbull,czy jbu(moje p90 z promykiem(247mm) ma lepsze skupienie niż g3 z lufą ultimate(509mm) Edited March 18, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 A tak korzystajac z tematu (tak, tak, po raz kolejny) Czy do mp5 CA tez mozna smialo ladowac zielona gumke G&G hop siup, czy jakas inna? (o lufach, i chyba wszystkich innych czesciach znalazlem temat, a o dziwo o gumkach nic nie bylo) Quote Link to post Share on other sites
Specnaz7497 Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Czy do mp5 CA tez mozna smialo ladowac zielona gumke G&G hop siup Tak, można Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Maćku Użyj szukajki wpisując nazwę repliki i wyskoczy ci spory temat na temat Typa 89. Znajdziesz w nim co i jak zmienić oraz że do niego pasują zwykłe eMkowe magi. W temacie PSO to i owszem, znajdzie się, tylko czy jesteś w stanie zapłacić ~500 PLN nawet za kiepską chińską replikę? Alexanderexis a niby czym się mp5 CA różni od innych żeby nie można było tej gumki załozyć? ( i nie spodziewam się polemiki z Twojej strony) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 19, 2012 Report Share Posted March 19, 2012 (edited) Ja zrobię lepszy. A Tobie grozi 3 dni za offtop. Arend Edited March 19, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts