Sztef Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Witam! Mam takie pytanie, czy w elektrykach da się regulowac fpsy? Tak żeby była i na teren zamknięty i otwarty? Quote Link to post Share on other sites
Specnaz7497 Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Jeżeli masz na myśli regulację poprzez "kręcenie jakimś pokrętłem" to nie, nie jest to możliwe. Fpsy możesz zmienić poprzez wstawienie słabszej / mocniejszej sprężyny (i nie tylko). Quote Link to post Share on other sites
Gawronno Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Niestety. Regulować to można Hopa....Jak napisał Specnaz7497 tylko po przez włożenie słabszej sprężynki. Jeżeli masz np. 120 to daj 110. Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Ja znam przynajmniej jedną replikę w której można regulować FPSy. FN F2000 od G&G zwany przez nich również G2010. Po ściągnięciu stopki kolby jest regulacja kluczem imbusowym w granicach 10-15% mocy. Czyli jak ktoś ma dobrze ustawiony i szcześliwy karabinek to może regulować FPS np. od 350 (CQB) do 400 (las). Na dodatek jest to Bullpup czyli ma stosunkowo długa lufę (około 430 mm), a jest przy tym dość krótki (jakieś 71 cm) - więc i do budynku i do lasu się nada. Edited March 23, 2012 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
michdom74 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Są takie repliki, gdzie nie trzeba rozbierać gearboxa, wyciągać sprężyny, chyba L85 (nie pamiętam jakiego producenta, ktoś pewnie podpowie) ma coś w rodzaju ustawiania mocy sprężyny i w replikach ICS można np. zamienić górną część gearboxa, wstawić ze słabszą sprężyną. Jest to więc ułatwione, nie zabiera aż tak dużo czasu i można to zrobić "w polu". Tymniemniej nie jest to takie proste jak naciśnięcie jakiegoś guzika. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) A ja będę inny i powiem,że się da.Niestety tylko w niektórych replikach jak np. l85 ICS'a .Masz w tym gb trzy nastawy do regulacji.Niestety replika ma też swoją cenę. edit. No i zostałem wyprzedzony :) Edited March 23, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Albo systema PTW,wymiana spiringa w 10 sek. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Wymiana to nie regulacja. Owszem, elki ICS mają trzy nastawy sprężyny, dokładniej są to jakby 3 punkty zamocowania prowadnicy. Można ją lekko przesunąć bądź odsunąć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts