Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pytanie ZIELONY :)

Recommended Posts

Ja znam przynajmniej jedną replikę w której można regulować FPSy. FN F2000 od G&G zwany przez nich również G2010. Po ściągnięciu stopki kolby jest regulacja kluczem imbusowym w granicach 10-15% mocy. Czyli jak ktoś ma dobrze ustawiony i szcześliwy karabinek to może regulować FPS np. od 350 (CQB) do 400 (las). Na dodatek jest to Bullpup czyli ma stosunkowo długa lufę (około 430 mm), a jest przy tym dość krótki (jakieś 71 cm) - więc i do budynku i do lasu się nada.

Edited by PitBear

Są takie repliki, gdzie nie trzeba rozbierać gearboxa, wyciągać sprężyny, chyba L85 (nie pamiętam jakiego producenta, ktoś pewnie podpowie) ma coś w rodzaju ustawiania mocy sprężyny i w replikach ICS można np. zamienić górną część gearboxa, wstawić ze słabszą sprężyną. Jest to więc ułatwione, nie zabiera aż tak dużo czasu i można to zrobić "w polu". Tymniemniej nie jest to takie proste jak naciśnięcie jakiegoś guzika.

A ja będę inny i powiem,że się da.Niestety tylko w niektórych replikach jak np. l85 ICS'a .Masz w tym gb trzy nastawy do regulacji.Niestety replika ma też swoją cenę.

edit.

No i zostałem wyprzedzony :)

Edited by nicknitro