Landsil Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Witam wiem o GBB CZ75 shell ejection, oraz o Dan Wesson-ie Pytanie czy jest jakiś dobry pistolet gdzie ładujemy łuski które są potem wyrzucane. Żeby sprecyzować ideę, chodzi mi o pistolet który kupiło by sobie dużo osób gdyby się nagle okazało że łuski kosztują nie 4-5zl tylko np. 50gr za sztukę. Link to post Share on other sites
arend Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Niema. Najtańsze będą rewolwery Dan Wessona i KWC. Tyle że wiadomo że w rewolwerach łuski same nie wylatują. Z pistoletów to masz serię Glocka 21, Colta 1911( z przyległościami) i CZ75 wszystko produkcji Marushina. Edited March 26, 2012 by pidzejfat Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 24, 2012 Author Report Share Posted March 24, 2012 dobra z tego co widzę Marushin ma wszystkie łuski takie same, więc takie pytanie do ludu. Ma ktoś pożyczyć 1 łuskę do pomacania? ew. jak chce udzielić wsparcia wysłać dużo zdjęć z każdej strony i wymiarów, wstępnie udzieli mi to jakichś informacji. ps. tak, mogę sobie kupić sam, i pewnie będę musiał w końcu ale póki nie okaże się że patent jest wykonalny chcę oszczędzić kasę. Link to post Share on other sites
krzysiekz Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Jesli Ci chodzi o toczenie łusek, to da się, ale jest to nieopłacalne. Myślałem o tym przy okazji sg chyba marushina z systemem wyrzutu łusek, dałem spokój, bo koszt byłby zbyt duży. Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 26, 2012 Author Report Share Posted March 26, 2012 nie toczenie ale matrycę, niestety po konsultacji ze specjalistą jest to niewykonalne. Okazuje się że jedyny sposób na masową produkcję to specjalny automat zbudowany do produkowania ich i tyle. Taka ręka robota :) Jako że projekt umarł z mojej perspektywy temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
arend Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 ....dobra z tego co widzę Marushin ma wszystkie łuski takie same, więc takie pytanie do ludu.... Nie, nie robi wszystkich takich samych. Łuski dla kulek 8mm są większe niż te dla 6mm. Zresztą sam metal łuski to mały problem. Gorzej z zaprasowanym w środku silikonowym uszczelniaczem. Link to post Share on other sites
Recommended Posts