Tadzwirz Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Witajcie. Nim zadam pytanie chciał bym tylko zaznaczyć iż przeczytałem tematy dotyczące obydwóch replik , lecz nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi która na obecną chwile jest lepsza. Tak wiem że dobry karabin wyborowy jest drogi , ale nie potrzebuje czegoś za 1k aby się dobrze bawić i zaprawić w leżeniu pod drzewem ;p Interesuje mnie to SWD http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/sniper-rifle-svd-style.html Oraz Ten Well http://www.taiwangun.com/karabiny-snajperskie/mb-01-coyote.html Chciał bym abyście napisali , co jest trwalsze , mniej zawodne i do czego łatwiej o części. Ps. Proszę nie piszcie mi postów typu ,,kup CM028,, lub innego elektryka bo tak będziesz bawić się lepiej,, otóż wiem że lepiej bawię się leżąc pod krzakiem przez pół dnia i czekając na ofiar... cel :) Quote Link to post Share on other sites
gumcio16 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Kup CM028 lub innego elektryka bo tak będziesz bawić się lepiej. Na prawdę miałem tego wella i się cieszę że go sprzedałem. Mały rof (20 kulek na minutę) chyba że strzelasz do puszek. Teraz łażę z g36 od cymy i powiem że na razie lepszej repliki ni ma. To jest moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Ja bym ci sr25 PJ polecił + precka i komora hopa ( jak ci się znudzi kampienie to zdejmujesz tłumik zmieniasz sprężynę na słabszą i biegasz z auto :icon_biggrin: ) Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) To proponujĘ kupić miotłę, dostaniesz ją już za 10 ziko, a wartość bojowa identyczna jak te "snajperki", no i z miotłą też sobie będziesz mógł leżeć pod drzewem. Gdybyś jednak zachciał postrzelać, to kup cymĘ. Edited March 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Ja bym ci sr25 PJ polecił + precka i komora hopa ( jak ci się znudzi kampienie to zdejmujesz tłumik zmieniasz sprężynę na słabszą i biegasz z auto :icon_biggrin: ) Zauważ,że wybrał repliki w przedziale cenowym do 400zł.Znajdź mi eserke w tej cenie;p Do autora tematu.Kup cymĘ 028.Kampić w krzakach też z kałachem możesz. Edited March 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Ja bym ci sr25 PJ polecił + precka i komora hopa ( jak ci się znudzi kampienie to zdejmujesz tłumik zmieniasz sprężynę na słabszą i biegasz z auto :icon_biggrin: ) Chwilowo nie na moją kieszeń ;p nie chcĘ też czegoś super kozackiego , po prostu coś z tych dwóch ( skłaniam się do SWD ) aby się wprawić w strzelca wyborowego ( nie snajpera ) latanie z automatem i bycie szturmem po prostu mnie nudzi , wole skradanie dla tego chcę sprawdzić się jako wyborowy / zwiadowca . Edited March 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) To kup swd i nie truj tyłka ludziom,którzy chcą dla ciebie dobrze.Zauważ tylko,że ten swd ma 500 fps i zasięg skuteczny jakieś 30m.Tym to tylko krzywdę innym zrobisz.Zapewniam ciebie,że ci się szybko znudzi,i frajdy już nie będziesz miał.Z cymką też możesz kampić.Nie musisz strzelać na full auto.Możesz też strzelać singlem,a i tak będziesz miał lepsze osiągi niż ten swd,czy l96 Edited March 23, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 Zapewniam ciebie,że ci się szybko znudzi,i frajdy już nie będziesz miał. Jak mi się znudzi skradanie ( zapewniam że nie ) to odkurzę stare mp5 i wrócę do zabawy w szturmowca :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Nie chodziło mi o skradanie,tylko o tą replikę. Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 W takim razie wybacz , źle zrozumiałem. Może i dobrze radzicie a może i nie ( z CM nie miałem okazji strzelać ).Miło że chcecie dobrze , ale to jednak moja decyzja jest taka a nie inna i nie zmienie jej. Ale mimo wszystko prosił bym o sprecyzowanie który z tych karabinów lepszy jest pod względem trwałości jak i dostępu do części. Quote Link to post Share on other sites
darekk Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Dla mnie za SVD przemawia 60 kulkowy magazynek . Zorientuj się najpierw jak by było z tuningiem . Na pewno musiał byś wymienić lufę , bo tą co jest nikogo nie trafisz, chyba ze przez przypadek. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Zdecydowanie SVD, wstawisz preckĘ + gumkĘ + sprezynĘ i masz jakies 580 fps, 70m celnego zasiegu. Ten Well wymaga bardzo duzych nakladow finansowych :). Edited March 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 A ja z całego serca jednak polecam kupić używkę Cymy 0.41b/j :) Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Jak swd ma byc na karabin wyborowy , to wystarczy spr. 140 guardera , precka guardera , gumka zielona g&g - i masz ok. 500fps i dobrą celnośc . No i nie zmęczysz się przy naciąganiu :wink: Jak chce byc strzelcem wyborowym a nie uber pro sniperem , to niech weźmie swd . Edited March 23, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 Jak chce byc strzelcem wyborowym a nie uber pro sniperem , to niech weźmie swd . Zdecydowanie strzelec wyborowy a nie pro uber snajper :) tuningowanie repliki to już osobna kwestia którą zostawię sobie na okazję kiedy będę dysponował odpowiednimi funduszami :) puki co karabin + optyka Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited March 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 23, 2012 Author Report Share Posted March 23, 2012 optyka jest zbedna jeśli lufy nie zmienisz... Korzystam z okazji że mogę mieć za małe pieniądze fajny celownik , nawet jak na razie miał by tylko leżeć. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Kumpel ma shotguna AGM i całkiem nieźle mu idzie snajperzenie. Kładzie się pod krzakiem i czeka na ofiarę. Oczywiście nie ma zasięgu 60 czy 100 metrów tylko jakieś 30. Z tego co ludzie piszą o wybranych przez Ciebie replikach wynika, że nich strzelisz też tylko na jakieś 30 metrów. Na shota AGM kumpel wydał 60zł. Ty na te snajpersko wyglądające repliki wydasz 300 czy 400zł. I będziesz miał to samo co mój kumpel tylko, że z bardziej snajperskim wyglądem (a bez lunety za kolejne złotówki i tak będą wyglądały mało snajpersko). Quote Link to post Share on other sites
rafal433 Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Po co ci optyka w replice z której nie będziesz w stanie celnie strzelać? Dla lansu? Za cholerę nie jestem w stanie zrozumieć po co w tych wszystkich psełdo snajperkach celowniki optyczne. W wojsku przy strzelaniu na odległości parę razy większe używa się przyrządów mechanicznych i jakoś dają radę. Ja sam mimo, że nie jestem jakimś specjalistą, byłem w stanie trafić a AKM z 250 m w tarczę wielkości klęczącej osoby. Quote Link to post Share on other sites
Werem Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Ludzie rozwalacie mnie koleś pisze chce snajperkę - walicie mu CM 28. Jeżeli lubisz się bawić, dopasowywać, majstrować, dorabiać - jesteś w stanie z SVD wyciągnąć ładne osiągi - Well jak już wspomniano wymaga dużej ilości kasy. Najpierw polecam dopieścić karabin później inwestować w optykę. To tyle ode mnie. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 Tadźwirz, a myślałeś o M14 Cymy. Też się da z niej zrobić niedużym kosztem dość przyzwoitą parasnajperkę. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 23, 2012 Report Share Posted March 23, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad poprawnej polszczyzny. Arend Edited March 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Tadzwirz Posted March 24, 2012 Author Report Share Posted March 24, 2012 Dzięki wielkie za udzielenie mi odpowiedzi. Zdecydowałem że kupię SWD i z nim się pobawię. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
LaxerN Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego Arend Edited March 24, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 (edited) I co z tego? Ta replika kosztuje 5682,30 zł! :bialaflaga: Edited March 24, 2012 by Crusader Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts