Skrzat Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 (edited) Witam ! Znalazłem taką maskę http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_171&products_id=8647&name=FOSCO_-_Maska_-_Fan_Ventilation Mam peres* pytań: 1.Czy wytrzymuje większe uderzenia . 2.Czy kulki nie będą przełamywać przez szpary np.te dziury na nos. 3.Jak mocne ma gogle. 4.Czy wgl* opłaca się ją kupować. * wytłumacz Edited March 24, 2012 by arend Link to post Share on other sites
14100715 Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Pisałeś do specshopu z prośbą o podanie średnic/ wymiarów otworów na masce? Ja bym tak uczynił w pierwszej kolejności. Jakbym miał kasę to chyba bym sam kupił, bo wygląda bajerancko :D Link to post Share on other sites
Landsil Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 (edited) Podejrzanie tania jak na specshop i takie bajery, wyślij zapytanie o spełnianą klasę wytrzymałości wizjera, jak jasno nie napiszą i jaka to od razu sobie odpuść. Jak chcesz grać "bezpiecznie" kup sobie maskę stalker 1 albo 2 + odpowiednie okulary (google nie bardzo pasują) cenowo wyjdzie podobnie jak się postarasz a będziesz miał gwarancje jakości. Co do rozmiaru oczek to szansa że kulka trafi akurat w otwór np. 8mm jest raczej minimalna. Edited March 24, 2012 by arend Link to post Share on other sites
4Fiter Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 (edited) Czytając twój ostatni post o chęci kupna g36c cyma , która dysponuje mocą 420 FPS wnioskujĘ iż nie będziesz się strzelać w budynku. Więc moim zdaniem taka maska jest zbędna i zarówno śmieszna jak i zupełnie nie pasująca do ASG. W lesie wystarczą Ci dobre okulary + arafatka chyba ,że nie czujesz się bezpiecznie to stalker. Edited March 24, 2012 by arend Link to post Share on other sites
arend Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Witam ! Znalazłem taką maskę http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_171&products_id=8647&name=FOSCO_-_Maska_-_Fan_Ventilation Mam peres* pytań: 1.Czy wytrzymuje większe uderzenia . 2.Czy kulki nie będą przełamywać przez szpary np.te dziury na nos. 3.Jak mocne ma gogle. 4.Czy wgl* opłaca się ją kupować. * wytłumacz Pierwszą rzeczą o której powinniście się upewnić to to czy ta maska ma ATEST. Te które ATESTU nie mają stwarzają zbyt duże niebezpieczeństwo że wizjery maski mogą pęknąć przy uderzeniu. A sama maska to chińska produkcja które atestu nie widziała. Do poczytania o porządnych i polecanych goglach i okularach ochronnych zapraszam do właściwego działu. Arend Link to post Share on other sites
Recommended Posts