Vidkun Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Gracz z Holmestrand, Vestfold melduje sie ;) Osoby z okolicy - prosze o odzew ;) Quote Link to post Share on other sites
piotrek15osw2 Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Cześć. Nazywam sie Piotrek mieszkam w Oslo a dokładniej w fjellhamar...jeśli ktoś jest kołomnie prosze pisać na gg 10713168^^ :killer: pzdr:] :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
piotrek15osw2 Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Mam dobra wiadomosc dla wszystkich strzelajacych sie w oslo i okolicach...w najblizszym czasie zostanie zalozona grupa airsoftowa :killer: , bedzie to mieszanka narodowosci(prawdopodobnie, bo jak nie to beda to polacy i paru norwegow :twisted: )...w oslo jest pare grup airsoftowych, ale to sa przewaznie osoby +25 lat... :uśmiech: wiec wszystkich chetnych, prosze o kontakt na pw badz na gg 10713168, podaje tez numer tlf 96676694... Pozdrawiam wszytkich :-P Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Hej. Wiem, że to stary temat, ale czy w Norwegii są jakieś ograniczenia co do prędkości wylotowej replik? Nie chodzi mi o poszczególne teamy tylko np. kwestie prawne. Czy np. mogę tam posiadać replikę, która ma załóżmy 400 fps? Quote Link to post Share on other sites
piotrek15osw2 Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Oczywiscie nikt Ci tego nie sprawdzi na miejscu, ale jak beda "nie mili" to najlepiej zebys mial 18 lat i pozwolenie (czy cos w tym stylu nie). W najgorszym wypadku wezma Cie aby sprawdzic replike. Niestety niewiem jaka jest dopuszczlna ilosc fps w Norwegii lecz trzeba byc przygotowanym na to ze wezma replike albo kaza zmniejszyc fps'y. Ale mozna sprawidzic to najlepiej na :wink: zawsze pomagaja :wink: Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 Vetius posiadać to pewnie możesz i z milion fps, ale wedle reguł na strzelankach sobie nie postrzelasz. Wszelakie zasady znajdziemy tutaj: http://www.nasf.no/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=48 Zagląda tu ktoś z okolic Bergen? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Cezar666 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Witam, mieszkam w centrum Oslo i chcialem sie pobawic w ASG. Znam Norweski ale niestety mam tylko 15 lat i brakuje mi 7 miesiency do 16 i wtedy legalnie bende mogl na zloty jezdzic. Ale narazie moge jezdzic na mniejsze zloty. Rozmawialem z jedna druzyna i mowili ze replika moze miec 600fps (jak moja wiatrowka) w Norwegi. Quote Link to post Share on other sites
Ponury Stefanek Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Witam Serdecznie Obecnie mieszkam w Stavanger. Jeżeli macie jakieś namiary na ekipy lub chociaż jakieś forum norweskie to będę wdzięczny. Pozdrawiam Ponury. Quote Link to post Share on other sites
szymon235 Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 witam strzela się ktoś z okolic nordfiordeid albo maloy Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted May 12, 2013 Report Share Posted May 12, 2013 Temat zamarl, wiec napisze cos od siebie. Mieszkam w Bergen i w miare mozliwosci aktywnie uczestnicze w tutejszych strzelaniach, poziom rozny, od totalnie zenujacych napierdzielanek w tunelu do bardzo fajnych na odludnych wysepkach, z reguly co tydzien w niedziele. Towarzycho miedzynarodowe i generalnie zdystansowane, wiec gra sie naprawde przyjemnie. Z tego co wiem i widze na ulicach (a raczej slysze), mieszka tu wielu polakow, tak wiec jesli przyjechales tutaj za chlebem i chcialbys troche postrzelac - pisz smialo. Pozdrawiam! Fidel ps. polskich znakow nie ma i nie bedzie Quote Link to post Share on other sites
insert_username Posted July 3, 2013 Report Share Posted July 3, 2013 W Norwegi obowiazuja takie zasady odnosnie airsoftu : Klasa A - do 350 fps, full auto, bez bezpiecznego odstepu Klasa B - od 350 do 450 fps, tylko semi auto, 20 do 30m bezpiecznego odstepu Snajperki - Tylko bolt action, max 600 fps. 30m bezpiecznego odstepu. Jezeli na starcie zostanie ogloszone ze sa uzywane bronie klasy B, a wszyscy urzytkownicy maja maski ochronne, nie obowiazuje bezpieczna odleglosc. Quote Link to post Share on other sites
Maro Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 siema tak sie sklada ze zamieszkuje w okolicach Bergen i chetnie powrocilbym do aktywnego uczestnicwa :) mam nadzieje ze uda nam sie Fidell zgadac w najblizszym czasie :) pozdro Quote Link to post Share on other sites
Silver Dragon Posted September 25, 2013 Report Share Posted September 25, 2013 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak okiem airsoftowca z PL wyglądda norwegia. Gdyż jest szansa że w ad 2014 się przesiedle. 1. Czy da się z nimi dogadać po angielsku w stopniu grywalnym. :) 2. Pogoda w wiosne,lato,jeśeń,zime względem polskiej. 3. Sklepy z angielską wersją językową na stronie.(linki poprosze) 4. Jak z bronią palną łatwiej/trudniej dostać pozwolenie. Ogólne rożnice między ich prawem a naszym. (Jakby powyższe informacje były już podawane to się ich doszukam podczas głębszego przeglądu.) Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak okiem airsoftowca z PL wyglądda norwegia. Gdyż jest szansa że w ad 2014 się przesiedle. 1. Czy da się z nimi dogadać po angielsku w stopniu grywalnym. :icon_smile: 2. Pogoda w wiosne,lato,jeśeń,zime względem polskiej. 3. Sklepy z angielską wersją językową na stronie.(linki poprosze) 4. Jak z bronią palną łatwiej/trudniej dostać pozwolenie. Ogólne rożnice między ich prawem a naszym. (Jakby powyższe informacje były już podawane to się ich doszukam podczas głębszego przeglądu.) Mam nadzieje, ze wiesz na co sie decydujesz:) ale ad rem. 1. Bez problemu, tu raczej kazdy po angielsku gada (czasem nawet mozna po rosyjsku lub arabsku) 2. Chlodne lata, cieple zimy, wiosna-jesen to plucha. Wlasciwie tam gdzie konczy sie wiosna zaczyna sie jesen. Tak to wyglada z mojej perspektywy na zachodzie kraju. 3. Nie warto kupowac niczego na miejscu, chyba ze sa promocje w lokalnym sklepie. Generalnie taniej i rownie szybko (jesli chodzi o zakupy online, tutejsza poczta jak dla mnie pozbawiona jest logiki) jest sprowadzac z Chin/HK.. 4. Z tego co wiem, najlepiej podczepic sie pod jakis klub sportowy/lowiecki. Poza tym nie mam zielonego pojecia. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted November 16, 2013 Report Share Posted November 16, 2013 http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_politics_in_Norway Z tym że na 95% musisz mieć obywatelstwo norweskie co Ci zajmie minimum 7 lat ;-) Quote Link to post Share on other sites
kask314 Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 Dla zainteresowanych W Rogolandzie (Stavanger/Sandnes/) istnieje już od 2 lat grupa Airsoftowa T.A.G. Poland, zrzeszamy około 20 osób gł. Polaków zainteresowanych proszę pisać na pw . Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted March 7, 2014 Report Share Posted March 7, 2014 A organizujecie cos wiekszego czasem? Chetnie bysmy z sie do was wybrali, bo to jak by nie bylo, rzut kamieniem. Quote Link to post Share on other sites
mjrPATON Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Od kilku lat organizujemy różne wypady po Norwegii. http://formacja.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=170 http://formacja.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=199 http://formacja.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=243 http://formacja.slask.pl/index.php?co=gal&galeria=262 Ostatni odbył się dwa tygodnie temu https://www.facebook.com/pages/Formacja-%C5%9Al%C4%85sk/164419626941387?id=164419626941387&sk=photos_stream Jeśli ktoś jest zainteresowany udziałem w przyszłych wyprawach, może się kontaktować ze mną. Pozdrawiam! mjrPATON Quote Link to post Share on other sites
aquarius1962 Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Witam! Szukam ludzi do grupy z okolic Sandnes, Stavanger.... sandnesask@gmail.com Witam. Mieszkam w Stavanger. Szykujemy się (kilka osób) do zabawy . Sprzęt przywieziemy latem. Proszę o kontakt na tel lub mail 40592165 aquarius@ima.pl Witold Dyl Dla zainteresowanych W Rogolandzie (Stavanger/Sandnes/) istnieje już od 2 lat grupa Airsoftowa T.A.G. Poland, zrzeszamy około 20 osób gł. Polaków zainteresowanych proszę pisać na pw . witam. Jest kilka osób chetnych do zabawy....sprzęt przywieziemy latem. proszę o kontakt 40592165 aquarius@ima.pl Witold Dyl Quote Link to post Share on other sites
rulekkk Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 A organizujecie cos wiekszego czasem? Chetnie bysmy z sie do was wybrali, bo to jak by nie bylo, rzut kamieniem. Siemka. Można być coś zorganizować. Dużo Was jest ? Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted July 6, 2014 Report Share Posted July 6, 2014 Siemka. Można być coś zorganizować. Dużo Was jest ? Hoho Dopiero co ten post przeczytalem. Poki co czasu nie mam, a i martwy sezon tutaj nas dotyka. Wiadomo - autochtoni na wakacje jada wiec roboty nie brakuje. Rozmawialem z ekipa, pare osob chetnych by bylo, tylko trzeba podac ludziom konkretny termin. Pomyslimy we wrzesniu. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
rulekkk Posted July 8, 2014 Report Share Posted July 8, 2014 Hoho Dopiero co ten post przeczytalem. Poki co czasu nie mam, a i martwy sezon tutaj nas dotyka. Wiadomo - autochtoni na wakacje jada wiec roboty nie brakuje. Rozmawialem z ekipa, pare osob chetnych by bylo, tylko trzeba podac ludziom konkretny termin. Pomyslimy we wrzesniu. Pozdrawiam! ok, w kontakcie. Quote Link to post Share on other sites
laryhrub Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Witam, ponawiam pytanie o graczy z okolic Oslo. Do wiosny zamierzam skompletować sprzęt i zacząć zabawę. Przydadzą mi się rady co do sprzętu na początek. A może ktoś z Oslo regularnie jeździ na gry do Polski? Chętnie się przyłącze. Quote Link to post Share on other sites
KondziuM Posted December 11, 2014 Report Share Posted December 11, 2014 Mieszkam w Tønsberg (Vestfold) i mam 120 km do Oslo. Również rozważam skomplementowanie sprzętu. Są może jacyś gracze z okolicy? Quote Link to post Share on other sites
kamillo_20 Posted February 16, 2015 Report Share Posted February 16, 2015 Witam. Mieszkam we Fredrikstad i co tydzień w Ostfold są organizowane spotkania głównie w niedzielę od 11 do ok 16.30. 2 tygodnie temu na przykład było sporo ludzi z Oslo- spotkanie było w okolicach Moss. Odezwijcie się na pw to mogę coś pomóc i doradzić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts