Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynek od mp5 nie wchodzi w gniazdo.

Recommended Posts

Jako że to mój pierwszy post na forum to witam wszystkich. Mam problem, a dokładnie jeden low-cap do mp5 nie chce za chiny wejść w gniazdo. Dodam że magazynek ten nie wchodzi w wiekszości mp5, ale najciekawsze jest to że jest identyczny jak pozostałe które posiadam i one bez problemu wchodzą. Porównywałem je z tym co nie wchodzi bardzo dokładnie i wygląda ok. Praktycznie nowy tylko dlaczego nie wchodzi? Pomoże ktoś?

Edited by kropen16

Po pierwsze Panowie, jaka to replika (model i nazwa producenta) no i jaki mag ( nazwa producenta, mid low hi, może real) zdjęcie mile widziane, Być może to mag od tandetnych replik za parę groszy z odpustu i tu nie ma się co dziwić, także bez specyfikacji, możemy wszystkie problemy opisać i Ci to nie pomożę :icon_confused:

Edited by Piotrekill

Zgadza się CYMA 0.41J Magazynki low-cap wszystkie tez od CYMY. Pin jest ok dosłownie wszystko wszystko jest tak samo, nawet otwór gdzie kulki się ładuje. Przemyślałem całą niedziele i nic :<

Jak masz w domu suwmiarkę, to zmierz tego wadliwego maga gdzie się tylko da i porównaj z magiem który wchodzi prawidłowo - gdzieś musi wyjść różnica, nie ma bata :smile: Możliwe, że jest po prostu źle wykonany - nie wchodzi od samego początku czy po jakimś czasie mu się odwidziało? Jak dasz radę to wrzuć jakieś foto.

Okej dodam foty jutro. Pomierzę ale przykładając jeden do drugiego są identyczne ale jak mówisz gdzieś różnica musi być. Magazynek wchodzi lecz brakuje mu około 3mm żeby zaskoczyła zapadka od mp5 w wyżłobienie. Czekam na paczkę jutro dojdą kulki to zobaczę czy podaje ammo.

Inne magazynki dziłają tylko ten jeden nie nawet w innych replikach.Foto później.

Fotki magów. Trochę nie wyszły. Są identyczne na jednym zdjęciu jak są skierowane przodem do siebie to były źle ustawione. Nie mam już zielonego pojęcia dlaczego ten jeden nie wchodzi.

mag2q.th.jpg

mag1gk.th.jpg

magw.th.jpg

Edited by kropen16

Tak jak podejrzewałem - fotki nic nie wyjaśniły :smile:

Stawiam na wadliwe wykonanie magazynka. Jest jeszcze jedna rzecz której możesz spróbować - wybij tego pina o którym wcześniej mówiłem, wyciągnij wkład magazynka z obudowy i włóż go do obudowy z innego, sprawnego maga. Jak wejdzie w gniazdo, to znaczy, że to z obudową coś jest nie tak. Jak nie wejdzie - coś nie tak z wkładem :wink:

Dzieki już patrze. kolega ma ten sam problem.Zmieniłem skorupy magów. Niby wadlwie wykonanie ale jest identyczne jak poprzednie. dzieki za pomoc. Dodam że sama skorupa wchodiz bez problemu.....

Edited by kropen16
  • Create New...