PlanB Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Witam . Mam replikę MG36 od JG. Byłem akurat na strzelnicy . Pierwsze kilka kulek dobrze poleciało więc stwierdziłem że idziemy . Podczas gdy zobaczyłem wroga zacząłem strzelać . Najpierw wyleciało z 10 kulek strasznie rozproszonych i później tylko silnik pracował i normalnie strzelał ale nie podawał kulek . Więc zszedłem z pola i wziąłem wycior , wyjąłem magazynek i wyleciało z 15 kulek , wziąłem się za wycior. Wyleciało kilka kulek . Naciskałem spust i normalnie silnik pracował i strzelał ale nie podawał kulek -.- . Więc pomyślałem że nie dochodzą . Więc odwróciłem replikę do góry nogami i zacząłem naciskać spust. Też nie leciały. Jak postawiłem ją w normalnej pozycji nagle zobaczyłem że bezpiecznik jakimś cudem był rozwalony. Myślę żeby wysłać ją do serwisu " Gunfire". z Bezpiecznikiem nie ma dużo roboty ale o co chodzi z tym podawaniem kulek ? . Proszę o pomoc . Quote Link to post Share on other sites
toxick Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 A Hop-Up nie jest za bardzo skręcony?? i kulki się blokują Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Dystanser w hopie, spróbuj postrzelać na zerowym hopku. Ewentualnie jakiś syf w lufie. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Zobacz komorę , możliwe że zablokował się klocek regulujący hopa ( nad dystanserem) . Co by nie było i tak musisz rozebrać zespół lufy . Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 (edited) Najlepiej wyslac do serwisu zeby nie stracic gwarancji. Edited March 28, 2012 by Filq Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Nie straci bo nie rozbiera gerboxa , jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj . Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Chyba, ze zostawi slady po sobie zwiazane z otwarciem hop-upa. Okaze sie ze ten byl wadliwy od poczatku i odesle na serwis - gdzie stwierdza, ze komora HU byla rozbierana a komora mogla zostac wymieniona na wadliwa w celu dostania nowej na koszt firmy. Nie daj boze rozwali przy okazji gumke HU ktorej juz mu na pewno nie wymienia... Jak nie masz pojecia czy nie mam pojecia to nie mow mi, ze nie mam pojecia. Dziekuje. A teraz wracajac do tematu... Wyciagnij magazynek, odworc replike i wrzuc kulke do gniazda. Wpada swobodnie, czy zatrzymuje sie nad dysza? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 No to świetne masz pojęcie jak nie wiesz , że w przypadku chińskich replik gwarancja obejmuje sam gerbox . Jeżeli jesteś taki mądry to napisz jakim cudem ludzie zmieniają gumki hop-up lub lufy na precyzyjne nie tracąc gwarancji ? Nie masz pojęcia o tym . Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Może masz precyzyjną lufe, a stzelasz jakimiś lipnymi kulkami? Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 Lufa precyzyjna to raczej nie jest. Kulki 0,23g. Na razie czekam na bezpiecznik . i Zobacze jak strzela na zerowym hop-up'ie. Nie wiem czy to pisałem ale jak wyjmowałem magazynek to wyleciało z 15/20 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Troczek Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Nie chodzi o wagę kulek ,a o firmę. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 (edited) http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_53_239&products_id=617&name=Excel_-_Kulki_BB_-_0,23g_-_3000szt. Edited March 28, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Ja bym sprawdził: 1. Czy się gumka hopa nie podwinęła. 2. Czy dystanser nie jest za twardy i się kulki o niego nie blokują. 3. Czy komora jest dobrze wykonana (ale pisałeś, że kulki szły z niej, więc to raczej mocno wątpliwe). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts