Jankos Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Witam, czy jest ktoś w stanie określić czy te okulary są oryginalne czy też kopie http://www.dealextreme.com/p/uv400-protection-pc-anti-explosion-lens-guarder-glasses-goggle-w-3-pair-lens-pouch-portable-bag-48997 ? Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 (edited) Jeżeli jest już temacik to chciałbym się dowiedzieć czy owe okularki dostępne na WGC Shop są warte kupieni i czy wytrzymają postrzał z repliki o mocy 400 fps W tym sklepie raczej marnych podróbek nie sprzedają. http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=category&item=GD-CG-C3B&search=special&rs=Goggles,%20Glasses%20and%20Masks&catid=4&cat=60 Edited April 23, 2012 by BlackShaman Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Nic o takich okularkach nie czytałem, nie słyszałem. Na waszym miesjcu wolałbym kupić znane, sprawdzone Uvex I-vo Quote Link to post Share on other sites
Jankos Posted April 24, 2012 Author Report Share Posted April 24, 2012 @MarekMac dzięki za radę, jednakże szukam okularów z adapterem na szkła korekcyjne. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 (edited) @Jankos mam to samo.Noszenie gogli na okularach jest strasznie niewygodne.Poza tym ciężko przynajmniej Mi się celuje z lunety.A o soczewkach mogę zapomnieć.Nie z moimi oczami. Edited April 24, 2012 by BlackShaman Quote Link to post Share on other sites
dwoik Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Używałem guarderów z wkładkami bo cena kusząca, jednak po jakimś czasie zauważyłem że na stronach sklepów uznano je za niebezpieczne ( kiedy ja je kupowałem były nowością i tej adnotacji nie było) sprawowały się świetnie nie miałem z nimi problemu do czasu aż skradziono mi je podczas włamania do samochodu. Jednak po namyśle pokusiłbym się o stwierdzenie, że faktycznie sposób montażu szkieł w oprawie jest niezbyt pewny. Obecnie używam ESS'ów ICE z wkładką i jestem bardzo zadowolony. Niektórzy użytkownicy essów z wkładką uskarżają się na zbyt dużą szczelinę między twarzą a szkłem, w moim przypadku jest ok, choć guardery lepiej mi pasowały. Jest to jednak kwestia indywidualna kształtu twarzy i polecam przymierzyć przed kupnem, bo wydatek jest spory a modeli essów obecnie jest kilka. Pozatym NIE OSZCZĘDZAJ NA OCHRONIE OCZU. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 (edited) Testowałem wspomniane okulary Guardera strzałem ze sprężynowego pistoletu TM o prędkości wylotowej ok 170fps (!) z odległości ok 0.5m. Efektem jednego trafienia kulką 0.25g w jedną soczewkę było WYPADNIĘCIE OBYDWU soczewek (jednej na skutek trafienia, drugiej na skutek wstrząsu). Jasny wydaje się wniosek, że okulary te nie tylko nie nadają się do ASG, ale i w zasadzie do czegokolwiek innego. Pozdrawiam, Laokoon Edited May 26, 2012 by Laokoon Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Używam oryginalnych Guarderów GC3 od lat i nie zaobserwowałem żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
Qb@ Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Doszly mi dzisiaj orginalne guardery gc3 i niestety strazsnie odstaja na dole. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Zrób mi tą przysługę i porządnie je przetestuj przed używaniem. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Qb@ tak to bywa, pysie różne są. Quote Link to post Share on other sites
Qb@ Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Na szczescie znalazl sie kupiec na ktorego pasowaly idealnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts