Egon CAV Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Witam wszystkich. Drodzy Maniacy mam kłopot z załadowywaniem shelsa gazem.Wiem że należy go po każdym wystrzale przed ponownym napełnieniem odkręcić i dokręcić, do dziś było ok. A teraz coś się zku....iło i ta procedura nie pomaga.Shels poprostu nie daje się załadować gazem i wszystko wylatuje tam gdzie ładuje się kulki.Może ktoś mi pomoże i doradzi.Pozdrawiam i z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Andrzej Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 A rozkrecales go? Moze pogubiles takie kulczeczki...ciezko powiedziec co sie stalo, moze to Ci pomoze: http://www.caw.co.jp/support/trouble/media...art_valve01.gif Swoja droga budowa tych granatow jest dosc skomplikowana :wink: Quote Link to post Share on other sites
Egon CAV Posted April 1, 2005 Author Report Share Posted April 1, 2005 Właśnie oto chodzi że nic nie rozkręcałem.Nic dzięki Tobie bardzo za próbe pomocy no i filmik poglądowy może troszkę mi pomoze. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Jesli nie rozkrecales, to poszla sie kochac uszczelka;) Mozna taka kupic w Castoramie(dzial sanitarny-uszczelki do baterii kranowych). Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 A włąsnie jak wam działaja granty king armsa ?? U nas bida jest z tym straszna. Chodzi mi o zasięg - może to wina temperaturki, albo gazu ? Quote Link to post Share on other sites
izi Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 One poprostu tak dzialaja :) Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted April 1, 2005 Report Share Posted April 1, 2005 Egon spróbuj wciśnąć "spłonkę" tak żeby wróciła z powrotem na swoje miejsce. Często się tak zdarza, iż ten przycisk po strzale nie cofa się idealnie na swoje miejsce i robią się problemy z napełnianiem gazem. Quote Link to post Share on other sites
Egon CAV Posted April 2, 2005 Author Report Share Posted April 2, 2005 Wiesz co Szczep, z tymi KingArmsami faktycznie nie jest za dobrze.Zasięg podobno taki jest. Ja coś ze swoim pokąbinuje a jak nieda rady nic z tym zrobić to poprostu kupie inny i tyle.Dzięki Wszystkim za pomoc.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Roman Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 Miałem ten sam problem ze swoim granatem . Po rozkręceniu granatu winnymi nieszczelności okazały się opiłki aluminium z korpusu granatu wbite w uszczelkę i uniemożliwiające całkowite zamknięcie zaworu .Jak masz dostęp do sprężonego powietrza to przedmuchaj granat a jeżeli to nie pomoże to niestety czaka Cię rozkręcenie granatu co nie jest takie trudne i skomplikowane ( złożenie też) Quote Link to post Share on other sites
Andrzej Posted April 2, 2005 Report Share Posted April 2, 2005 Niech napisze ktoś kto miał styczność z granatami Mosquito Molds jaki jest ich zasięg, poszczególnie tych na 24, 78 i 168 kulek. Ja mam ten pośredni i strzelając po prostej kulki lecą na około 25m. Przy strzelaniu parabolą oczywiście lecą dalej, ale o ile, nie sprawdzałem. Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted April 3, 2005 Report Share Posted April 3, 2005 Ten na ~~160 kulek załadowany na full strzela wielką chmurą na około ~~20m Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts