Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

G36 czy G36K + lufa prec 363mm czy bedzie pasowac

Recommended Posts

Chce kupic g36 i zastanawiam sie nad normalnym (dlugosc calkowita 96 cm) i wersja K (86cm)

W tej chwili mam G36C i jest git ale mogloby byc lepiej .

Moje pytanie brzmi czy do G36K z lufa 325mm bedzie pasowac lufa precyzyjna 363mm i czy lepiej kupic 6.04 czy 6.03 mm .

Edited by arend

moje pytanie brzmi czy do G36K z lufa 325mm bedzie pasowac lufa precyzyjna 363mm i czy lepiej kupic 6.04 czy 6.03 mm

Na chłopski rozum to lufa będzie pasować. Conajwyżej będzie za długa i będzie wystawać z lufy zewnętrznej. I ponownie na chłopski rozum to lepiej kupić 6.03mm ale z tego co czytałem to dużo zależy od producenta. Musisz też pamiętać, że im ciaśniejsza lufa tym lepszych kulek musisz używać. Napisz może o jakie konkretnie lufy Ci chodzi to ktoś z większym doświadczeniem będzie miał łatwiej z udzieleniem pomocy. Dodatkowo przeczytaj ten poradnik.

Znaczy g36k lub KE bardziej mi sie podoba poza tym moje g36 obiecalem juz kumplowi bo on bez kasy praktycznie wiec trzeba cos nowego a g36 mi sie podoba i chyba narazie przy nim zostane. A na replike 1 klasy nie mam sam siana... wiec myslalem wlasnie o g36KE i preclufa ale nie moge nigdzie znalezc 325mm :( jak juz to 363 Systema itp.

Bacu, czy w Niemczech zniesiono duże litery i znaki przestankowe? O znaki diakrytyczne jeszcze nie będę prosił bo rozumiem że możesz miec niemiecką klawiaturę. Ale wkrótce o nie też poproszę.

Arend

• 2 weeks later...