BragA Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Witam, Przeglądałem forum i czytałem na temat tuningu M4 KWA (ostatnia gen) , niestety i tak mam dylemat. Chcałbym delikatnie ztuningować swoją emke- delikatnie czyli do tych 450 FPS zeby nie podziurawić kolegow. Wolalbym zwiekszyc celnosc i zasieg i FPS podniesc o te 40-50 tylko (410 ma chyba stockowe M4 KWA). Cena powiedzmy ze nie gra duzej roli. Widziałem, ze proponowana jest lufa Promyka, zielona gumka g&g i myslę ze to bedzie mój podstawowy zakup. Czy dodać coś jeszcze ? i Czy Promyk to najlepszy wybór ? jesli tak to jaki ten promyczek ? Z góry dzieki, to nie jest taki sam topic jak wszystkie inne, zalezy mi zeby troche dodać ale nie przekroczyć tego 450 FPS a zwiekszyc zasieg i skupienie. Wielkie dzieki za pomoc. Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 promyk+gumka g&g zielona to bardzo dobra inwestycja na początek tuningu, niestety nigdzie nie widziałem dostępnego promeheusa 363mm, a ostatniego 407 zakupiłem ja :) Najlepiej poczekać na dostawę części proetheusa do asgshopu. Jeśli chcesz podnieść fps to włóż sp130 guardera, możesz też wymienić głowicę tłoka na pomową, np ultimate ~40zł. Wymiana tłoka to tylko opcja, przy sp130 nie wiem jak długo stokowy tłok wytrzyma. Poza tym jaką masz baterię? pozdrawiam Link to post Share on other sites
BragA Posted April 2, 2012 Author Report Share Posted April 2, 2012 promyk+gumka g&g zielona to bardzo dobra inwestycja na początek tuningu, niestety nigdzie nie widziałem dostępnego promeheusa 363mm, a ostatniego 407 zakupiłem ja :) Najlepiej poczekać na dostawę części proetheusa do asgshopu. Jeśli chcesz podnieść fps to włóż sp130 guardera, możesz też wymienić głowicę tłoka na pomową, np ultimate ~40zł. Wymiana tłoka to tylko opcja, przy sp130 nie wiem jak długo stokowy tłok wytrzyma. Poza tym jaką masz baterię? pozdrawiam baterie właśnie chce wymienić , narazie mam 1000mh lipo ASG, nie wiem tylko jaka mi się zmieści do tego front gripa, napewno poszukam z minimum 20c Link to post Share on other sites
SIEKIERA Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Polecane prec lufy to: >>> Prometheus >>> KM-Head Gumki Hop UP: >>> Czarna Systema >>> Zielona G&G Jak chcesz podnieś moc do 450 FPS, to wystarczy wsadzić SP120 Guardera (jak będzie bardzo dobrze złożona, to może wyskoczyć tobie nawet 470FPS :D) Tłok możesz zostawić, czytałem, że ludzie strzelają na nim nawet na M140, ale jak chcesz już wymienić, to polecam SHSa. Głowica tłoka jest beznadziejna (według mnie) i możesz wymienić tak jak kolega mówił na jakąś POMową. Link to post Share on other sites
BragA Posted April 3, 2012 Author Report Share Posted April 3, 2012 zielona g&G już zamówiłem, za to z promykiem widzę ze jest duży problem z dostępnością... nie wiem czy będę wymieniał sprężynkę, prędzej głowice. Polecicie jakąś porządną ? Link to post Share on other sites
Dita-ddz Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 gumka SYSTEMY i M130 i masz rakiete a jak chcesz zasięg to minimum 0,30 kulasy i masz 20 metrów przewagi przy 470FPS-ach Link to post Share on other sites
AnR Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 gumka SYSTEMY i M130 i masz rakiete a jak chcesz zasięg to minimum 0,30 kulasy i masz 20 metrów przewagi przy 470FPS-ach Tylko na M130 wychodzi ok. 500 fps. :F Link to post Share on other sites
Cruzer69 Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Chyba chodziło mu o 470 fps na kuleczkach 0.3. Link to post Share on other sites
AnR Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Na M120? Słabo to widzę. Ostatnio składałem kilka setów. Ok. 440 wychodzi FPS. Czyli w normie jak na M120. Bez krzyku. Link to post Share on other sites
BragA Posted April 4, 2012 Author Report Share Posted April 4, 2012 Już widzę że zaczynacie szaleć, przypomne że chce tuningu ale tylko o te max 50 fpsow, i musicie mieć na uwadze ze kupuje precke promyczka :) Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 To włóż sp120 Guardera, wentylowaną głowicę tłoka, np. Ultimate, Systema (wedle uznania i zasobności portfela :)) i po dobrym złożeniu z lufą Promyka bez problemu uzyskasz 450fps. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
jedi1984 Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 (edited) Witam wiem że temat jest stary ale tak w woli ścisłości moje kwa m4a1 wymiana sp120 shs gumka zielona gg i zero gmerania z jakimiś dodatkowymi rzeczami wynik 460fps tłok wytrzyma spokojnie na 130 więc nie ruszany. Więc da się :icon_razz: A i zapomniałem lufa jbu niestety byłem zmuszony zmienić -mały wypadek podczas zabawy. Edited March 14, 2013 by jedi1984 Link to post Share on other sites
Recommended Posts