alex51 Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Sorki, że odgrzebuję i post pod postem, ale nie chce robić syfu. Mam dwie sprężynki Takie i jest problem obie pasują do antyrewersala, ale nie wiem po co 2, być może ktoś wie do czego która ? Wydaje mi się że ta mniejsza jest od antyreversala, a ta druga, większa od spustu - może GB był źle złożony i wpadła do środka przy składaniu? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Nie wiem po co ten post jeśli kolega sobie już poskładał GB. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Nom, poskładałem z nowym szkieletem, a także popychaczem i mam problem, na auto wali super, semi nacisne raz, spust wraca ale jest martwy, jak odciągne to mały klik i działa, safe nie działa a lubie go używać, Pomożecie :) Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Sprawdź sprężynkę spustową i od styków i przerywacz, może za ciasno go przykręciłeś? Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Jak to za mocno ? To tam jest jakaś regulacja ? Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Mam na myśli, że jeśli za mocno przykręciłeś śrubkę (np do oporu), to nie może się poruszać. Spróbuj nim poruszać przez otwór w szkielecie GB, powinien w miarę lekko chodzić i odskakiwać z powrotem na miejsce. No i zawsze mogłeś czegoś zapomnieć / źle skręcić przy samym selektorze, ale na to bym nie liczył ;) Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted May 1, 2012 Author Report Share Posted May 1, 2012 Ok, jak zawsze pomocny <3 xD. Czy Wy mieliście na początku takie wrażenie, że coś zapomnieliście, i niedługo Wasza replika się posypie ? Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Czyli dobrze strzeliłem z tym przerywaczem? ;) To nie kwestia zapomnienia czegoś, tylko tego, że trzymasz galaksiaka... :teeth: Ale ja dla pewności jak coś rozkręcam, to wszystkie śrubki i części trzymam w jakimś pudełku/podstawce/czymkolwiek (np pokrywka od takiego pudełka na 10 CD) i na koniec sprawdzam, czy nic nie zostało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts