exdij Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Mam taki problem z emką, że nawet jeżeli załaduje do pełna gazu w magazynku to po wystrzale wylatuje on cały, ponieważ nie cofa się bolt carrier. W replice zainstalowany jest npas kit elementa oraz stalowy bolt carrier. Czy to może być wina za dużej wagi oraz za twardej sprężyny? Poza tym npas daje więcej gazu jak jest wykręcony czy wkręcony? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted April 5, 2012 Report Share Posted April 5, 2012 Ziomuś proszę ja Ciebie to bardzo prosta konstrukcją więc zastanówmy się przez chwilę. Dokręcając na maxa NPAS zwiększą się otwór w stronę kulki, a zmniejsza otwór do wnętrza suwadła. Efekt? Więcej gazu idzie na kulkę (przyrost FPS) mniej na suwadło (mniej gazu na cofnięcie suwadła). Teraz problem z suwadłem. Co może je blokować? Najczęściej występuje problem ze spasowaniem łączenia zamka (Nozzle) z gumowym podajnikiem gazu (Gas Route) w magazynku. Sprawdź czy przy włożonym magazynku suwadło gładko chodzi - lekko odciągnij (do 1/3 długości okna wyrzutnika) i puść. Jeśli nie zamknie się do końca to możliwe że musisz przyszlifować właśnie Gas Route. Stalowe suwadło waży dosłownie kilkanaście gram więcej niż znalowy Stock (wyjątkiem jest suwadło JDT które jest najcięższym suwadłem z dostępnych ~300g). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts